Главная » 2009 » Ноябрь » 16 » Арсеній Яценюк: «Методи Рузвельта сьогодні актуальні»
11:04
Арсеній Яценюк: «Методи Рузвельта сьогодні актуальні»
Арсеній Яценюк«Завдання сучасної української історії - обрати національного лідера, який увійде в історію як особа, яка створила українську державу - не просто на папері, а як сильну інституцію, яка дає можливість нації виживати і відтворюватися», - сказав Арсеній Яценюк, кандидат на посаду Президента України, в інтерв’ю «АБ-радіо», м. Кіровоград, 15 листопада.
Політик погодився, що існують паралелі між його політичною програмою та програмою президента США Франкліна Рузвельта: «Дійcно, завдання перед новим президентом України будуть за складністю такі самі, як і були перед президентом Рузвельтом в 1932 році, коли США були у Великій депресії. Він справився. І я справлюся, виходу іншого немає».
На думку Арсенія Яценюка, незважаючи на те, що пройшло вже 80 років, методи, які застосовували США для виходу з Великої депресії, сьогодні активно застосовує весь світ. Насамперед ідеться про активізацію ролі держави в економіці.
Причину нинішніх глобальних економічних негараздів він бачить в тому, що багато держав світу усунулися від активної участі в економічних та соціальних процесах на користь вільного ринку: «Ми повірили в міф того, що без ролі держави і без участі держави можна навести лад в країні. Що держава тільки для того, щоб збирати податки і утримувати чиновницький апарат».
Арсеній Яценюк переконаний, що держава повинна  бути не просто регулятором, а безпосередньо брати участь у кожному процесі: економічному, соціальному, політичному. «Держава повинна стимулювати приватну ініціативу. Держава повинна стати на чолі процесів модернізації України», - наголосив він.
«Моє особисте завдання – створити можливість для розвитку економіки, для заробляння грошей, для того, щоб людина мала робоче місце. А це робоче місце – тільки в промисловості, це робоче місце – тільки в сільському господарстві. І тут є ключова роль української держави», - підкреслив політик.
Роль держави, на його переконання, збільшується в усьому світі. «Так само, до речі, сьогодні роблять німці. Так само роблять британці. Так само знову роблять ті ж американці, коли вони повернули можливість для держави допомогти суспільству, допомогти країні вирішити її економічні проблеми і витягнFhctysути країну з економічної кризи», - сказав Арсеній Яценюк.
«Мало що змінилося за 80 років. Можливо, є певні відмінності щодо самої реалізації. Тепер трудових таборів, Богу дякувати, немає. Але те, що створити робоче місце і стимулювати створення робочого місця повинна саме держава – це те, що є в моїй програмі. По-іншому ніяк не буде», - наголосив кандидат на посаду Президента України.
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 496 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
0  
1 ххххх   (16.11.2009 12:09) [Материал]
гнида-гнидою, а горбатого могила виправить. Це я про Яцика, ясна річ.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]