Главная » 2009 » Декабрь » 1 » Андрій Іванчук: «Приєднання до Болонського процесу призведе до «вимивання мозків» з України»
09:50
Андрій Іванчук: «Приєднання до Болонського процесу призведе до «вимивання мозків» з України»
Андрій ІванчукПриєднання до Болонського процесу не наблизило Україну до Європи, натомість може полегшити відтік молодих і розумних українців за кордон. Таку думку висловив голова партії «Фронт Змін», довірена особа кандидата на пост Президента України Арсенія Яценюка Андрій Іванчук у програмі «Золота булава» на Першому національному телеканалі.
«Усі говорять про Болонську систему освіти. Я хочу сказати, що її взагалі не існує. Існує Болонський процес, якому всього-на-всього 10 років. Він розпочатий, щоб створити єдиний європейський освітянський простір, який обслуговуватиме єдиний європейський економічний простір. Той самий ринок праці».
У той же час, зазначив Андрій Іванчук, у Європі цей процес виправданий, адже там практично відсутні кордони. «Навіщо нам єдиний з Європою освітянський простір, якщо ми не можемо ні отримати візу, ні влаштуватися на роботу офіційно (в Європі)».
Приєднання до цього процесу, за його словами, може призвести тільки до відтоку за кордон українських випускників. «Дали можливість «вкрасти» самих розумних українців. Держава повинна бути проти того, щоби відтікав із України український розум», – зазначив Андрій Іванчук.
Категория: освіта | Просмотров: 502 | Добавил: foto-uzh | Теги: виші, Ьолонський процес, Закарпаття, освіта, Андрій іванчук | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]