Главная » 2009 » Октябрь » 28 » Американський суд вирішить долю скарбів, піднятих з "Титаніка"
13:50
Американський суд вирішить долю скарбів, піднятих з "Титаніка"

Компанія RMS Titanic, володар ексклюзивних прав на пошукові роботи у зоні затоплення "Титаніка", звернулася до суду штату Вірджинія з проханням уточнити статус цінностей, піднятих компанією з дна Атлантики під час експедицій, і виплатити їй грошову винагороду за проведення цих пошукових робіт.

Компанія провела ряд водолазних робіт на місці загибелі легендарного лайнера, остання з яких відбулася 2004 року. За цей час з дна моря було піднято 5,9 тисячі фарфорових виробів, предметів інтер'єру корабля і особистих речей пасажирів та членів екіпажу, які оцінюються більш як на 110 мільйонів доларів, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Ассошіейтед Прес.

Судове слухання триватиме чотири дні. Суддя Ребекка Біч Сміт вже заявила про те, що суд готовий передати всі цінності у власність RMS Titanic за умови, що компанія врахує, що "Титанік" є всесвітнім надбанням, і потурбується про те, щоб зберегти цілісність колекції. Суд готовий санкціонувати продаж усіх піднятих із затонулого океанського лайнера предметів будь-якому музею на вибір компанії, однак керівництво RMS Titanic "не планує цього робити". Яку саме долю готує компанія для скарбів "Титаніка" у разі, якщо суд задовольнить їх позовну заяву, не вказано.

Окрім того, виконавчий директор RMS Titanic Крістофер Давіно просить суд санкціонувати ще одну експедицію до місця загибелі "Титаніка", яку компанія запланувала на 2010 рік.

Паралельно цього тижня суддя Сміт розгляне позов громадянина Великобританії Дугласа Фолкнера Вуллі, який хоче отримати дозвіл на власну експедицію до місця загибелі "Титаніка".
 
Категория: світ | Просмотров: 570 | Добавил: onok | Теги: доля скарбів, АмериКа, Титанік, суд | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]