Главная » 2009 » Сентябрь » 10 » Закон про вибори Президента опублікований у «Голосі України»
11:42
Закон про вибори Президента опублікований у «Голосі України»
Газета «Голос України» опублікувала новий Закон про вибори Президента. Нова редакція Закону «Про вибори Президента України» опублікована сьогодні, 10 вересня, у №169 офіційного видання «Голос України». 
Нагадаємо, новий закон передбачає скорочення передвиборчої кампанії з 120 до 90 днів. Закон з’явився без підпису глави держави, лише з підписом Голови Верховної Ради Володимира Литвина. Додамо, Ющенко два рази ветував закон, повертав його у ВРУ, і обіцяв, що оскаржить його у Конституційному Суді України.

Опублікований закон також визначає нові правила формування виборчих комісій. Передбачається, що територіальні виборчі комісії будуть сформовані кандидатами у президенти, а не парламентськими фракціями (як планувалося у початковій редакції). Тервиборчкоми створюються ЦВК України не пізніше, ніж за 50 днів до дня виборів, у складі голови комісії, заступника, секретаря і членів (не менше 12 осіб). Дільничні виборчі комісії створюються територіальними не пізніше, ніж за 26 днів до дня виборів. Не пізніше, ніж за п’ять днів до дня повторного голосування, тервиборчкоми, за поданням кандидатів, які вийшли до другого туру, формують новий склад дільничних вибіркових комісій у кількості 16 людей: по вісім від кожного кандидата, включеного у вибірковий бюлетень для повторного голосування.

Крім того, новий закон про вибори Президента України визначає, що обов’язкова для висунення кандидатури на президентський пост грошова застава збільшується у п’ять разів – з 500 тис. грн до 2,5 млн грн – і буде повернена лише у тому випадку, якщо кандидат попаде у вибірковий бюлетень для повторного голосування (тобто пройде у другий тур). Інакше, застава перераховується до державного бюджету

ЗІК

Категория: вибори 2010 | Просмотров: 551 | Добавил: onok | Теги: оприлюднення, Закон про вибори, газета Голос України | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]