Главная » 2010 » Апрель » 6 » Закарпатський «Фронт Змін»: «Школа влади» вивчає ефективність місцевого самоврядування
11:39
Закарпатський «Фронт Змін»: «Школа влади» вивчає ефективність місцевого самоврядування
Роберт Бровді2 квітня в обласному офісі «Фронт Змін» відбулася робоча зустріч голови Закарпатської обласної організації Політичної Партії «Фронт Змін» Роберта Бровді з головами міських та районних осередків Партії. Йшлося про нові реалії, що склалися в політичному житті країни та відповідно нові завдання, що стоять перед парторганізацією у період між виборами. Головний акцент зустрічі – підготовка нових управлінців, зокрема, удосконалення територіальної організації державної влади та місцевого самоврядування, без чого неможливий збалансований соціально – економічний розвиток регіону, а також залежить ефективність місцевого самоврядування.
Перш  ніж планувати зміни, необхідно  домогтися вивчення реальної ситуації, що склалася на сьогодні. Тож Закарпатським територіальним відділенням «Школи влади» розроблено низку заходів для первинних організацій з метою вивчення стану справ в частині виконання нині діючими депутатськими групами міських та районних рівнів наданих їм повноважень територіальними громадами. Мова йде про залучення громадськості до прийняття рішень; організацію роботи депутатських громадських приймалень; відкритість і прозорість діяльності органів місцевого самоврядування; виконання депутатськими групами і фракціями своїх передвиборчих зобов’язань;  ефективність роботи депутатських корпусів при вирішенні проблем життєдіяльності мешканців; виконання своїх зобов’язань перед виборцями при розгляді заяв і скарг; інформування населення щодо прийнятих рішень тощо. 
Зібрана Хустським, Рахівським, Мукачівським, Чопським, Воловецьким, Свалявським, Берегівським міськими та районним партійними осередками інформація носить об»єктивний характер та чітко вказує, що депутатам місцевих рад як повноправним представникам територіальних громад, бракує дієвості і їм необхідно ефективніше представляти інтереси громадян. Проведене дослідження виявило ті слабкі сторони депутатської діяльності, яких потрібно уникнути в майбутній роботі кандидатам в депутати від «Фронту Змін». 

 Фактично  більшість проблем місцевого  значення піддаються вирішенню  і можуть бути розв’язані на  місцях у тому випадку, якщо  представники місцевої влади  в повному обсязі використовують  всі реально доступні для цього  засоби. Однак, недостатність знань про правове регулювання статусу посадових осіб місцевого самоврядування, своїх обов’язків і прав, відсутність системного прямого зв’язку з виборцями, закритість в роботі профільних депутатських комісій, недостатнє інформаційне висвітлення роботи депутатів, відсутність практик попереднього обговорення з населенням проектів рішень з болючих питань тощо впливають на те, що очікування та надії населення на розв’язання їх проблем найчастіше є примарними, а отже, викликають невдоволення громадян не лише роботою депутатів, яких вони вибирали, а й державою в цілому. 
Тож крім уваги до розробки проектів, Закарпатська «Школа влади», враховуючи наявний місцевий досвід роботи міських та районних депутатів, розробляє програму навчання кандидатів в депутати з практичних аспектів роботи депутатів місцевих рад. Особливістю навчально – освітнього процесу є те, що практична частина підготовки базуватиметься виключно на наявних реальних негативних чинниках, що мають місце в діяльності депутатів поточного скликання. Саме виправлення наявних недоліків у спільній роботі депутатів з населенням і ляже в основу змін, що запропонує краянам Закарпатський «Фронт Змін». Депутати від «Фронту Змін» повинні ввійти у владу як самодостатні управлінці, здатні з першого дня визначитися з пріоритетами, вміти приймати виважені та обґрунтовані фінансово – економічні рішення, вільно володіти бюджетною політикою, знати основи законодавства та забезпечити інтереси нинішнього покоління громадян, не ставлячи під загрозу інтереси майбутніх поколінь. 
 
«Найголовніше, наші депутати вже сьогодні мають  закласти основу співпраці з громадянами, оскільки успішна побудова демократичного суспільства передбачає активну співпрацю органів влади з місцевими громадами для вирішення місцевих проблем,- зазначила координатор Закарпатської обласної «Школи Влади» Людмила Корольчук. - Саме через «Школу влади» це вчаться робити і ті депутати, які вперше обиратимуться, і ті, які вже мають досвід. Перші кроки вже зроблено. Ми активно залучаємо населення до дискусій, «круглих столів», досліджень громадської думки, опитувань за темами розроблених проектів, набуваючи власного досвіду, діалогу з найбільш ініціативними і активними краянами. Наступний етап - знайомство громадськості з тими управлінськими рішеннями, що запропонували лідери і розробники проектів з головних аспектів життєдіяльності регіону в цілому та міських, сільських і селищних громад, зокрема. Кадрова політика та громадський контроль – фундаментальні складові курсу змін на кращу якість життя територіальних громад.» 
Категория: Закарпаття | Просмотров: 553 | Добавил: foto-uzh | Теги: Роберт Бровді, Закарпаття, Школа влади | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]