Главная » 2010 » Апрель » 22 » Закарпатський «Фронт Змін» дбає про довкілля
11:27
Закарпатський «Фронт Змін» дбає про довкілля

Берегово - Фронт ЗмінЗ метою відзначення  Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища Закарпатським територіальним відділенням  «Школи влади» оголошено акцію «Декада  довкілля». За твердженням лідера Закарпатських  «фронтовиків» Роберта Бровді, тематика екології, чистого довкілля, дбайливого ставлення до  природних ресурсів є домінуючою в усіх сферах життєдіяльності людини, а отже, є однією з пріоритетних в роботі всіх партійних осередків.

У рамках акції  відбувся «круглим стіл» за участі голови Берегівської районної організації «Фронту Змін» І.Петрушки, керівника Берегівського міськвиконкому партії та керівника міського відділення «Школи Влади» М. Сакалоша, головного лікаря Берегівської районної санепідстанції В. Царя, директора ТОВ «Берег-Вертікал», що займається вивезенням та складуванням сміття Д.Ороса, розробників проектів «Школи Влади» за темою «Чисте довкілля» та активістів громадського сектору Берегівщини.

На  зустрічі обговорювалися питання питної води, очистки каналізаційних стоків, збору сміття, а також роботи водоканалу Верке.  Як зазначили учасники "круглого столу”, проблеми води та каналізації Берегівщини практично нічим не відрізняються від проблем інших регіонів України. Стан зношеності водопровідних труб та каналізаційних мереж складає 50 відсотків. Аналіз питної води також бажає кращого. Хоча норма допустимої забрудненості є граничною, у воді  виявлено завищений вміст заліза.

Основна проблема забрудненості - це стоки, що потрапляють в канал Верке  через зношеність очисних споруд. Спершу від них потерпє канал на території с. В. Бакта, що знаходиться за 8 км. від м. Берегова. Для реконструкції очисної споруди, котрій понад 45 років, і вона була побудована ще за часів урядування Чехословаччини в Закарпатті, потрібно приблизно 1 млн. грн., якого у місцевому бюджеті немає. "На програму «Питна вода», розроблену до 2020 року, урядом коштів майже не виділялось, тож вона залишається поки що на папері”, - повідомив головний лікар районної санепідстанції Ігор Цар. Одним із варіантів залучення коштів, -  який пропонують розробники проектів «Школи Влади», - є участь у грантових міжнародних програмах.

Берегівщина вважається туристично привабливим  регіоном, однак, проблеми міського сміттєзвалища  псують загальне враження та санітарний стан туристичної зони. ТОВ «Берег-Вертікал» обслуговує місто Берегово та Берегівський район в питаннях вивезення сміття. Як вихід із ситуації може бути побудова в с. Іванівка сміттєпереробного заводу. На разі товариство чекає затвердження вже розробленого проекту відповідними  інстанціями , після чого прогнозується отримання першого траншу коштів від Європейського Союзу.

Учасники "круглого  столу” домовилися про співпрацю у наданні інформації в тих чи інших напрямках та дійшли згоди формат зустрічей з проблем екології та чистоти довкілля зробити постійно діючим. «Фронт Змін» привітав присутніх зі Всесвітнім днем довкілля та запропонував долучитися до активного обговорення усіх напрямків роботи Уряду Змін.

Категория: Закарпаття | Просмотров: 566 | Добавил: foto-uzh | Теги: Закарпаття, Школа влади, Берегово, Фронт Змін, чисте довкілля | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]