Главная » 2010 » Июнь » 21 » Закарпатська “Школа влади” запроваджує тренінгові програми для кандидатів у депутати від “Фронту Змін”
10:21
Закарпатська “Школа влади” запроваджує тренінгові програми для кандидатів у депутати від “Фронту Змін”

Уряд ЗмінЗ такою пропозицією до керівництва Закарпатського територіального відділення "Школи влади” звернулися активісти міських та районних осередків "Фронту Змін” на відкритому засіданні обласної експертної ради УРЯДУ ЗМІН на тему "Бюджет зростання”. 

 Щороку головний фінансовий документ, прийнятий як Верховною Радою, так згодом і сесіями місцевих парламентів, викликає резонанс та дискусії в широких колах громадськості. Перевитрати в одній статті, недофінансування в іншій, необізнаність в потребах тієї чи іншої сфери – те, за що зазвичай критикують народних обранців після голосування.   Як правильно читати бюджет, розуміти його формування та принципи розподілу аби в майбутньому уникнути помилок діючої влади, скільки часу повинно бути виділено депутатам на ознайомлення з проектом постанов, які права та обов’язки депутата – всьому цьому і пообіцяли задовго до виборів навчити майбутніх представників від "Фронту Змін” у місцевих радах  керівники "Школи влади”. Таким чином, отримавши мандат, депутати не витрачатимуть час на освоєння матеріалу, а негайно зможуть приступити до роботи та втілювати в життя заздалегідь підготовлені реформи. Присутні на відкритому засіданні Закарпатського УРЯДУ ЗМІН колишні і діючі депутати місцевих рад, запрошені економісти, фінансисти різних установ та організацій зголосилися провести відповідні тренінги.   

"Уряд ЗмінУкраїнський бюджет не досконалий. Замість того, щоб будуватися знизу доверху, у нас основні ресурси зосереджуються в центрі, а на місця потрапляють тільки залишки. Однак і цими коштами треба вміти грамотно розпорядитися. Це і є завданням депутатського корпусу. "Фронту Змін” я симпатизую, а тому готовий надавати консультації з питань формування бюджету”, - пообіцяв незалежний експерт, відомий у Закарпатті економіст Олександр Овсяніков.

Після обговорення плюсів та мінусів бюджету Закарпатської області на 2010 рік, було вирішено на наступне засідання  ради з цієї теми розглянути механізм наповнення і розподілу державної казни на прикладі одного району. Першою під експеримент потрапляє Хустщина.  Окрім цього, від керівників територіального відділення "Школи влади” майбутні депутати  отримали завдання розібратися з механізмом наповнення казни свого регіону, з’ясувати логіку витрат цьогорічного місцевого бюджету, дослідити наявність бюджетоутворюючих підприємств  та можливість створення нових, подати власні пропозиції щодо оптимізації витрат.

              Уряд Змін"Бюджет повинен бути грамотним, а не обслуговувати інтереси кількох бізнесменів. І тут необхідне ретельне планування, стратегія. Ми дамо вам теорію, а вже ваша задача на прикладі свого міста чи району розробити схему, яким чином найбільш раціонально й справедливо розпорядитися наявним грошима”, - відзначив, звертаючись до присутніх у залі партійних кандидатів у депутати,  координатор напрямку "Бюджет зростання” Закарпатської експертної ради УРЯДУ ЗМІН Микола Бережанський.

Серію окремих тренінгів вирішено провести з методики написання грантів європейських організацій. Як показує досвід, такі програми є вагомим фактором економії місцевого бюджету. При цьому грантові проекти допомагають вирішити велику кількість інфраструктурних проблем населених пунктів.

Категория: Закарпаття | Просмотров: 631 | Добавил: foto-uzh | Теги: Людмила Корольчук, Микола Бережанський, бюджет, Роберт Бровді, Закарпаття, Уряд Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]