Главная » 2009 » Сентябрь » 1 » За два тижні в парламенті буде нова більшість проти Тимошенко, – Цибулько
11:53
За два тижні в парламенті буде нова більшість проти Тимошенко, – Цибулько
Сьгоднішнє засідання Верховної Ради є початком передвиборчої президентської кампанії. Виборча логіка домінуватиме над реальністю і будь-які рішення парламенту будуть визначені потребами того чи іншого кандидата. Про це сьогодні, 31 серпня, у коментарі ЗІКу повідомив політолог Володимир Цибулько.

Він не виключає, що всередині парламенту за найближчі два тижні може сформуватися лобі на користь одного з кандидатів в Президенти. Тим більше, що зараз з’явилася тема звіту уряду, а це такий момент, який фактично може об’єднати парламент проти економічної політики уряду Тимошенко.

«Швидше за все, це лобі спочатку буде проти Тимошенко без підтримки якого-небудь конкретного кандидата, але якщо за соціологією Янукович буде триматися й надалі лідером перегонів, то я не виключаю, що може бути сформовано нову більшість в парламенті за Януковича», – зазначив Володимир Цибулько.

Цибулько не впевнений, що на осінній сесії парламенту буде прийнято бюджет на наступний рік, адже вже тепер зрозуміло, що професійна якість нинішнього Кабінету Міністрів не дозволяє сформувати адекватний бюджет на 2010 рік. Те, що Тимошенко звернулась по допомогу до МВФ, вже означає, що передбачається великий розрив у державному бюджеті, який треба буде заповнювати зовнішніми позиками.

Якщо, на думку політолога, зберегти всі популістські зобов’язання Тимошенко, які вона дає щодня, то дефіцит бюджету буде 15% або й усі 20%.

Володимир Цибулько зазначив, що Президент виніс свій проект Конституції на всенародне обговорення, щоб найближчий рік все-таки був присвячений конституційному процесу і щоб за рік Конституція була прийнята.

«Я не виключаю, що економічні обставини взагалі можуть довести країну до того, що в бюджеті не вистачить коштів на нормальні вибори, тому вони будуть відстрочені на рік, що дасть можливість прийняти нову Конституцію і провести вибори на її основі», – підсумував Володимир Цибулько.

ЗІК

Категория: вибори 2010 | Просмотров: 563 | Добавил: foto-uzh | Теги: Володимир Цибулько, вибори, ВР | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]