Главная » 2009 » Сентябрь » 29 » ЗА ДЕВ’ЯТЬ МІСЯЦІВ НА ЗАКАРПАТТІ УСИНОВЛЕНО 53 ДИТИНИ
16:13
ЗА ДЕВ’ЯТЬ МІСЯЦІВ НА ЗАКАРПАТТІ УСИНОВЛЕНО 53 ДИТИНИ
Одним з основних завдань державної політики щодо соціальних гарантій є захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Задля цього державою передбачене створення інститутів сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу як альтернативних до інтернатних форм виховання. На обліку у нас перебуває 2096 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 0,7% від загальної кількості дитячого населення, повідомила у вівторок, 29 вересня, на брифінгу начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Світлана Якімеліна.
 
Аналіз демографічної ситуації дитячого населення за п'ять останніх років на території Закарпаття свідчить, що кількість їх постійно меншає. Загальна ж кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, навпаки, збільшується. Але в області спостерігається позитивна тенденція щодо влаштування дітей в сім'ї. Протягом 9 місяців в області усиновлено 53 дитини, тоді як за весь минулий рік – 51 дитина. До речі, зростає кількість національних усиновлень: 39 дітей усиновлено громадянами України, 14 – іноземцями. Більшість дітей, які підлягають усиновленню –старші 6 років, 10% віком від 3 до 6 років, і тільки 1,5% - а це 10 дітей, віком до 3 років.
- З метою стимулювання кількості сімейних форм влаштування дітей реалізовується механізм «гроші ходять за дитиною» у формі державної соціальної допомоги, а також грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам, - каже Світлана Якімеліна.
 
Категория: Закарпаття | Просмотров: 532 | Добавил: onok | Теги: усиновлення, Закарпаття, діти, статистика | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]