Главная » 2009 » Сентябрь » 11 » З кінця жовтня на Першому національному виходитиме 15-хвилинна україномовна версія Euronews
17:03
З кінця жовтня на Першому національному виходитиме 15-хвилинна україномовна версія Euronews
Починаючи з кінця жовтня на Першому національному телеканалі щодня виходитимуть 15-хвилинні випуски новин Euronews українською мовою. Угоду про започаткування україномовної короткої версії Euronews" між НТКУ та Euronews підписали сьогодні у Києві президент Національної телекомпанії України Василь Ілащук і голова та виконавчий директор Euronews Філіп Кайла, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. 

Підписана сьогодні угода дійсна до кінця поточного року, а на наступний її планується укласти наприкінці року. НТКУ зобов'язалася виплачувати Euronews за випуск матеріалу 12500 євро кожних три місяці, а також одноразово 20 тис. євро при підписанні угоди. Підбір новин робитиме журналіст НТКУ Сергій Єрмоленко, якого телеканал відряджає для цього в Ліон. Акцент при доборі новин робитиметься на ті події, в яких йдеться про Україну, а також цікаві українському глядачеві. 

Після підписання угоди В.Ілащук зачитав вітання Президента України, в якому Віктор Ющенко назвав сьогоднішню подію символічною для нашої держави, яка декларує свій європейський вибір і відданість демократичним цінностям. "Зроблено перший крок до співпраці з найвпливовішим європейським телеканалом. Вірю, що наступним буде розширення співробітництва та запуск повноцінної україномовної версії Euronews", - зазначив Президент України. 

На брифінгу після підписання угоди В.Ілащук повідомив, що угоду про відкриття україномовної версії планується підписати наступного року. За його словами, вчора після тривалого переговорного процесу було досягнуто домовленості, що річний внесок НТКУ для роботи майже 30 українських журналістів, відкриття офісу і повноцінної 24-годинної трансляції українською мовою компанія Euronews може зменшити до 5 млн. євро. "Я вважаю, що це величезне досягнення, оскільки подібна позитура коштує майже вдвічі більше. Але завдяки і порозумінню пана Кайла, і Євросоюзу ми можемо зійтися саме на цій сумі", - сказав В.Ілащук. Він також додав, що радий з того, що нарешті вдалося зрушити з місця "той віз, який тривалий час залишався нерухомим". 

Ф.Кайла, у свою чергу. подякував В.Ілащуку за ініціативу такої співпраці та організацію зустрічей з вищими посадовцям держави В.Ющенком та В.Литвином. Він зазначив, що підписання угоди - це свідчення того, "наскільки Україна може бути цікавою для Європи і наскільки НТКУ має перспективи співробітництва з Euronews". 

"Я можу сказати словами Армстронга, який першим ступив на Місяць, що це невеликий крок для Euronews, але це великий крок для України і НТКУ", - сказав Ф.Кайла. 

Він висловив сподівання, що скоро буде запущено україномовну версію, і повідомив, що як тільки буде підписано угоду про співробітництво, Euronews оголосить конкурс серед українських журналістів на заміщення близько 30 вакансій 

Довідка. Euronews - провідний міжнародний новинний канал, який показує світові новини з європейської перспективи. Він був заснований у 1993 році 20 акціонерами - громадськими мовниками з різних країн світу і сьогодні працює як багатомовна і багатоформатна новинна служба. Euronews має доступ до різноманітних інформаційних потоків, які не мають аналогів. Це надає його команді, яка складається з понад 200 журналістів, можливість збалансованого порівнювання, аналізу та репортажів, що підтримує об'єктивну думку. 


УКРІНФОРМ

Категория: преса | Просмотров: 619 | Добавил: onok | Теги: Перший національний канал, україномовна версія, телебачення, EuroNews | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]