Главная » 2010 » Май » 19 » Вчора на Ужгородщині пройшов обласний конкурс словацької народної пісні "Золотий соловей"
16:46
Вчора на Ужгородщині пройшов обласний конкурс словацької народної пісні "Золотий соловей"
Вчора Середнянській дитячій школі мистецтв Ужгородського району відбувся дванадцятий обласний конкурс словацької народної пісні "Золотий соловей". Основними завданнями конкурсу традиційно є виявлення і підтримка юних талантів, сприяння розвитку дитячої вокальної творчості, збереження словацьких народних традицій, узагальнення і вивчення передового досвіду роботи із словацьким фольклором. Засновники конкурсу – управління    культури Закарпатської облдержадміністрації (начальник Ю.Ф.Глеба), відділ культури і туризму Ужгородської райдержадміністрації (начальник Л.Д.Ленарт), Середнянська дитяча школа мистецтв (директор О.М.Ленарт) та обласна культурно-освітня організація „Матіца Словенска” на Закарпатті (голова Й.Й.Гайніш) – і цього разу зробили все для того, щоби втілити в життя всі поставлені завдання, та провести конкурс на високому рівні.

Перед початком конкурсної програми всіх присутніх привітали начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Ю.Ф.Глеба, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Леонтій Ленарт, Генеральний консул Словацької Республіки в м. Ужгород  Маріан Сладечек, голова обласної культурно-освітньої організації "Матіца Словенска" на Закарпатті Йосип Гайніш.

Цього разу у Середньому зібралося 37 учасників з Ужгородського, Перечинського, Мукачівського,   Великоберезнянського,  Міжгірського, Хустського районів та міста Ужгорода. Традиційно вони змагалися у трьох вікових категоріях: 1-а категорія – солісти-вокалісти та дуети віком до 10 років, 2-а категорія - солісти-вокалісти та дуети віком від 10 до 14 років, 3-я категорія  - солісти-вокалісти та дуети віком від 15 до 18 років. Компетентне журі, до складу якого входили: Ленарт Л.Д. - начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації, Гайніш Й.Й.– голова обласної культурно-освітньої організації „Матіца Словенска” на Закарпатті, Охрим О.Ю.- провідний спеціаліст відділу мистецьких навчальних закладів управління культури облдержадміністрації, Симочко С.М. – викладач вокально-хорового відділу Середнянської ДШМ, художній керівник народного вокально-хореографічного ансамблю „Словенка”, Аніта Гола – вчитель ЗОШ І-ІІІ ст № 21 м.Ужгорода  та  Петришина Л.В. – провідний спеціаліст управління національних меншин облдержадміністрації  впоралося із своєю нелегкою задачею і винесло справедливе рішення щодо розподілу призових місць.

У 1-й віковій категорії перемогу святкувала Юлія Кос з Великоберезнянської гімназії. Друге місце посіли Тетяна Леско (Ужгородська ЗОШ №21) та Юрій Волошин (Великолучківська ДШМ). Третє місце у цій віковій категорії  здобули Анастасія Федак (Великолучківська ДШМ) та Мар’яна Осійська (Тарновецька ДШМ). Приз за краще виконання обов’язкового твору отримала Домініка Воринка з Вишківської ДШМ Хустського району.

У 2-й віковій категорії перемогли Герцак Ніколетта і Костик Ізабелла з Великолучківської ДШМ. Друге місце посіли Ференцик Олександр (Середнянська ДШМ), Окс Маріанна (с. Кольчино, римо-католицька фара) та Катерина Ганич (Великоберезнянська  гімназія). Третє місце виборола Луцій Олександра (Міжгірська ДМШ). Серед дуетів у цій віковій категорії  перше місце здобув дует у складі: Попович Олександра – Костик Ізабелла (Великолучківська ДШМ), друге і третє  місце не присуджувалось.

У 3-й віковій категорії перше і друге місце не присуджувалось, а третє місце  посіла Аліса Мороз (Ужгородська ЗОШ №21). Серед дуетів перемогу у цій віковій категорії здобули Дорогі Мирослава та Гранчак Надія з Великолучківської ДШМ, друге місце журі присудило Клюс Мирославі та Гнепі Тетяні з Міжгірської ДМШ, третє місце серед дуетів у цій віковій категорії  не присуджувалось.

Переможці і призери конкурсу отримали дипломи і грамоти,  а також цінні подарунки та пам’ятні сувеніри від організаторів конкурсу.

Леонтій Ленарт, начальник відділу культури і туризму Ужгородської РДА, Закарпаття онлайн
Категория: Закарпаття | Просмотров: 646 | Добавил: foto-uzh | Теги: конкурс, Середнє, Ужгород | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]