Главная » 2009 » Сентябрь » 24 » В Іспанії запрацювала найбільша в Європі інноваційна станція сонячної енергії
08:49
В Іспанії запрацювала найбільша в Європі інноваційна станція сонячної енергії

В іспанському місті Севілья сьогодні урочисто ввели в експлуатацію інноваційну енергетичну станцію, яка використовуватиме винятково сонячну енергію. Станція під назвою PS20 (потужністю у 20 мегават) відтепер є найбільшою у Європі.

Вона здатна виробляти екологічно чисту електроенергію, якої достатньо для забезпечення потреб 10 тис. домашніх господарств. Використання станції замість звичайних теплових технологій генерації електроенергії дозволить щороку уникати викиду в атмосферу близько 12 тонн двоокису вуглини.

"PS20 є яскравим прикладом того, як зусилля ЄС у сфері досліджень дають багатосторонній ефект. Цей проект грунтується на успіху сусідньої сонячної станції PS10, яка стала першою демонстраційною станцією концентрації сонячної енергії, фінансування якої було здійснено з фондів Європейської програми досліджень", - зазначив з цього приводу Єврокомісар з питань енергетики Андріс Пібалгс, який взяв участь в урочистостях.

Станції концентрації сонячної енергії (Concentrating Solar Power (CSP) призначені для використання сонячного випромінювання як джерела високої температури, яка використовується для виробництва теплової електроенергії. Євросоюз надає підтримку розвитку цієї технології вже більше десяти років, за цей час у згаданий проект тільки на дослідження вкладено більше 25 млн євро.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, у квітні цього року Євросоюз формально ухвалив "пакет із енергетики та клімату", який, зокрема, має на меті до 2020 року зменшити на 20 відсотків викиди в атмосферу у порівнянні з показниками 1990 року, а також довести долю поновлювальних джерел енергії до 20 відсотків у загальному енергетичному балансі Євросоюзу. Використання сонячної енергії є одним із технологічних напрямків, які мають дозволити виконати ці зобов'язання.

Категория: світ | Просмотров: 564 | Добавил: onok | Теги: Іспанія, ІННОВАЦІЯ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]