Главная » 2009 » Сентябрь » 24 » В аеропорту Ньюкасла працює пристрій, який сканує рідину.
09:47
В аеропорту Ньюкасла працює пристрій, який сканує рідину.
Обмеження на занесення рідин на борт літака, яке діє у багатьох аеропортах світу, можуть скасувати у Великобританії вже через рік. Зараз у Міністерстві транспорту відбуваються випробування сканерів нового зразка, які дозволяють виявляти небезпечні рідини у ручній поклажі пасажирів. Зокрема, такий пристрій працює в аеропорту Ньюкасла. Доктор Арнаб Басу, президент компанії-розробника Kromek, пояснює - сканер може розпізнати склад рідини.
Арнаб Басу (президент компанії Kromek): “В одній з цих пляшок є горілка. В іншій ж, є речовина, яку називають “вайт-спіріт”. На око здається, що вони однакові, їх не можливо розрізнити візуально. Але відмінність стає очевидною, якщо відсканувати їх цією системою. Якщо ви намагаєтесь пронести рідину, яка має такий самий вигляд та вагу, але інший склад, можете бути певні - ця машина її розпізнає”.
Перед тим, як потрапити на борт літака, з будь-якої пляшки спочатку зчитують штрих-код. Потім її кладуть у сканер, який порівнює дані із вмістом пляшки. Розробники запевняють, що прилад може розпізнати рідину, навіть, через непрозору упаковку.
Експерт з авіаційної безпеки Кріс Єйтс сподівається, що чинні обмеження скасують вже найближчим часом.
Кріс Єйтс (експерт з авіаційної безпеки): “Для авіаційної індустрії необхідно пом'якшити ці обмеження з однієї простої причини. Вони спричиняють усі можливі проблеми не лише для нас, пасажирів, але і для самих працівників аеропорту, які контролюють дотримання правил”.
У компанії Kromek планують з часом інтегрувати цей рентгенівський прилад у звичайні сканери, якими обладнують багажні конвеєри. Пасажири ж цінують безпеку понад усе і вже звикли до жорстких правил аеропорту.
Пасажир:Я не маю нічого проти, якщо це безпечно”.
Пасажир: Я думаю, всі знають, що можна, а що ні”.
Пасажир: Я вже звик. Просто купую все, що треба, там”.
Пасажир:На мою думку, до цього треба звикнути, особливо у майбутньому”.
Обмеження на пронесення рідин у літак ввели у США та країнах Євросоюзу в 2006 році у зв'язку із загрозою терактів. Згідно з правилами, на борт з собою заборонено заносити будь-які рідини в ємкостях понад 100 мілілітрів.
Категория: світ | Просмотров: 618 | Добавил: onok | Теги: пристрій сканування рідини, Ньюкасл, аеропорт | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]