Главная » 2009 » Сентябрь » 30 » Швидкісні дороги в Україні обійдуться в 300 млрд грн
15:08
Швидкісні дороги в Україні обійдуться в 300 млрд грн

Державна служба автомобільних доріг «Укравтодор» оцінює вартість будівництва мережі швидкісних автомобільних доріг в 300 млрд. гривень. Про це мовиться в повідомленні служби. Зокрема, за ініціативою «Укравтодора» був розроблений проект закону «Про швидкісні автомобільні дороги». Його метою є створення умов для будівництва мережі швидкісних автодоріг і забезпечення їх функціонування. На даний момент в країні є тільки 280 км швидкісних доріг, які відповідають всім європейським нормам.

Даним проектом закону пропонується побудувати близько 7 075 км швидкісних доріг.
 
В процесі будівництва доріг державний і місцеві бюджети можуть додатково отримати близько 100 млрд. гривень через податки і обов'язкові відрахування.
 
За умови ухвалення цього законопроекту впродовж 10-15 років щорічно безпосередньо в будівельних роботах буде зайнято 50-100 тис. чоловік, і ще 400-800 тис. в інших галузях економіки.
 
Джерелами фінансування даного проекту служба називає кошти концесіонерів і кредитні кошти. Згідно з повідомленням, унікальне розташування країни дозволить їй в перспективі щорічно отримувати значні надходження від транзитних міжнародних автоперевезень і туристичних поїздок. На даний момент проект закону узгоджується міністерствами.
 
Нагадаємо, територією країни проходять 3 міжнародних коридори: N3 «Берлін/Дрезден (Німеччина) - Вроцлав (Польща) - Львів - Київ» N5 «Трієст (Італія) - Львів» і N9 «Ґельсінкі (Фінляндія) - Київ - Одеса - Бухарест (Румунія) - Александропуліс (Греція)».
 
Категория: Україна | Просмотров: 528 | Добавил: onok | Теги: будівництво, Україна, швидкісні дороги, вартість | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]