Главная » 2009 » Сентябрь » 1 » Ревізії КРУ цьогоріч результативні на всі 100 відсотків
10:53
Ревізії КРУ цьогоріч результативні на всі 100 відсотків
Ревізії КРУ цьогоріч результативні на всі 100 відсотків

28 серпня 2009 року відбулася колегія КРУ в Закарпатській області, на якій підводилися підсумки роботи управління протягом першого півріччя поточного року, а також окреслювалися плани майбутньої роботи, визначалися недоліки в роботі та звучали пропозиції щодо їхнього усунення.


Підвів підсумки роботи Контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області протягом І півріччя поточного року начальник Роман Володимирович Чубко. Він зокрема відзначив, що Закарпатська область працю на рівні, добросовісно виконує всі завдання, які покладені на службу державою. Саме це відзначили й на колегії ГоловКРУ, яка пройшла нещодавно в Києві. Серед найбільших позитивів цьогорічної роботи начальник КРУ назвав те, що всі ревізії, проведені контролерами ревізорами, були проведені якісно, час на них витрачений не марно. "У нас цьогоріч спостерігається стовідсоткова результативність ревізій – це дуже вагомий показник. Я не кажу. що в попередні роки працювали погано, але хотів би відзначити, що нові методи роботи, зокрема чітке планування та зорганізована аналітична робота дозволяють планувати й обирати для перевірки ті об’єкти контролю, які справді цього потребують", — уточнив Роман Володимирович.
Він також відзначив, що протягом січня-червня 2009 року працівники КРУ в Закарпатській області провели 167 контрольних заходів, в ході яких перевірили 163 підприємства, установи та організації. Встановлені порушення фінансово-господарської дисципліни на 160 підприємствах, установах та організаціях, або в 98,2 % від загальної кількості перевірених.
Проведеними контрольними заходами на 155 підприємствах, установах та організаціях встановлені незаконні, нецільові витрати та недостачі на загальну суму 10,4 млн. грн. Незаконні витрати виявлені на 152 підприємствах, установах та організаціях на загальну суму 7,7 млн. грн. На 17 підприємствах, установах та організаціях встановлені факти проведення витрат не за цільовим призначенням на загальну суму 1 млн. грн. Крім того, на 41 об’єктах встановлені факти недостачі ресурсів на загальну суму 1,7 млн. грн. Втрати фінансових і матеріальних ресурсів, допущених внаслідок неефективних управлінських дій, встановлені на 70 об’єктах на суму 14,2 млн. грн., в тому числі упущених вигод – на 2,6 млн. грн., непродуктивних (зайвих) витрат – на 11,6 млн. грн.
Фінансові порушення, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, виявлені на 126 об’єктах контролю на суму 78,7 млн. грн. З них заниження в обліку вартості активів та їхні лишки становлять 37,4 млн. грн.; завищення кредиторської заборгованості та зобов’язань перед фізичними особами — на 611,66 тис. грн.; оплата за державні кошти вартості товарів, робіт і послуг без проведення процедур закупівлі – на 27,7 млн. грн.
У межах прав і наданих повноважень КРУ в Закарпатській області вжиті заходи, в результаті яких протягом січня-червня 2009 року забезпечено відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на загальну суму 5120,71 тис. грн., що складає 49 % від виявлених. Усунення порушень, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, забезпечено в сумі 41,2 млн. грн., що складає 52,3 % від виявлених.
За результатами проведених контрольних заходів КРУ в Закарпатській області застосовані фінансові санкції до порушників фінансово-бюджетної дисципліни: у 8 випадках проведено зупинення операцій з бюджетними коштами, у 16 випадках зменшено бюджетних призначень (асигнувань) розпорядникам бюджетних коштів та призупинено бюджетних асигнувань у 32 випадках.

З метою вжиття відповідних заходів до порушників фінансової дисципліни до правоохоронних органів протягом січня-червня 2009 року передані 80 ревізійних матеріалів. За результатами розгляду зазначених матеріалів порушені 15 кримінальних справ.
До дисциплінарної відповідальності в звітному періоді притягнуто 86 посадових осіб та до матеріальної відповідальності 49 осіб.
Протягом січня-червня 2009 року для прийняття управлінський рішень за результатами ревізій і комісійних перевірок, направлено 243 інформації, крім того, направлено 12 аудиторських звітів і відповідних інформацій та надано 36 пропозицій за результатами державних фінансових аудитів. Загалом прийняті 151 управлінське рішення за результатами ревізій і комісійних перевірок, 26 управлінських рішень за результатами аудиторських досліджень та враховано 36 пропозицій.

На завершення колегії начальник КПРУ висловив щиру подяку тим працівникам управління, котрі цьогоріч провели надзвичайно велику роботу.

Прес-служба КРУ в Закарпатській області
Категория: Ужгород | Просмотров: 660 | Добавил: foto-uzh | Теги: Закарпаття, ревізія, КРУ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]