Главная » 2009 » Сентябрь » 28 » Реєстрація кандидатів у президенти України завершиться 13 листопада
15:09
Реєстрація кандидатів у президенти України завершиться 13 листопада

Реєстрація кандидатів у президенти України триватиме з 19 жовтня по 13 листопада включно. "Це є крайній термін, коли ЦВК може зареєструвати кандидата", - сказав під час прес-конференції журналістам заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера. Він нагадав, що кандидатом у президенти може бути зареєстрований громадянин України віком не менше 35 років, який проживає на території держави не менше 10 останніх років та володіє державною мовою.

Серед причин, через які реєстрація у президенти може бути скасована, є непогашена судимість, виїзд за межі України для постійного проживання та рішення суду про визнання кандидата недієздатним, тобто душевнохворим.

Як повідомила на прес-конференції заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, Центральна виборча комісія планує витратити на підготовку та проведення виборів президента України 1 млрд 272 млн грн. За її словами, зазначена сума була спрямована до Міністерства фінансів у формі бюджетного запиту. Передбачається, що з цих коштів 1 млрд 100 млн грн буде витрачено наступного року.

Ж.Усенко-Чорна розповіла, що цього року на підготовку виборів ЦВК вже має 712 млн грн, але їх не вистачить, щоб підготувати та провести вибори загалом. Близько 80% коштів піде на зарплату працівникам, решта - товари та різні послуги.

"Видатки на виготовлення виборчих бюлетенів та інформаційних плакатів, оплати послуг зв'язку будуть профінансовані за рахунок коштів, передбачених чинним бюджетом", - сказала заступник голови ЦВК.

Крім того, вона повідомила, що до Центральної виборчої комісії звернулось близько 186 тисяч громадян з проханням уточнити свої персональні дані у Державному реєстрі виборців.

"У цьому ми вбачаємо позитивну тенденцію і сподіваємся, що до голосування органи ведення реєстру зможуть уточнити і виправити практично всі помилки та неточності, що є у базі даних", - сказала посадовець.

За її словами, унаслідок вилучення з реєстру двійників та інших неточностей скорочення числельності виборців сягнуло понад 1 млн. Заступник голови ЦВК зазначила, що Держреєстр був сформований зі списків виборців, які складалися станом на 1 лютого 2006 року для чергових парламентських виборів.


УКРІНФОРМ

Категория: вибори 2010 | Просмотров: 603 | Добавил: onok | Теги: Україна, вибори, кандидати, ЦВК, реєстрація | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]