Главная » 2011 » Февраль » 28 » Партійці Арсенія Яценюка вимагають відставки Кабінету міністрів України
13:23
Партійці Арсенія Яценюка вимагають відставки Кабінету міністрів України

У Закарпатському "Фронті Змін” проаналізували рік роботи нової влади.

 25 лютого минув рік із часу інавгурації президента України Віктора Януковича. У той час, коли сам гарант цього дня на загальнонаціональних каналах оптимістично звітував про досягнення і рожеві перспективи країни, опозиціонери представили загалу зовсім протилежну статистику.

"Пройшов рік, але громадяни не помітили й натяку на обіцяне покращення. Замість нього Україна отримала найважчий рік в історії”, - заявили закарпатські депутати від "Фронту Змін” Мирослав Білецький, Валерій Лунченко та Богдан Кинів на прес-конференції, що відбулася в п’ятницю в обласному офісі партії.

Саме за минулий рік у загальносвітових рейтингах за рівнем свободи і стандартів життя країна втратила позиції, які до цього часу ще так-сяк утримували нас у списку цивілізованих європейських держав. У підтвердження цих слів організатори прес-конференції навели факти:

Україну виключили з категорії вільних країн у рейтингу «Freedom House». У їхньому рейтингу вона впала на 43 позиції;

Всесвітній економічний форум: за конкурентоспроможністю Україна спустилася на 7 позицій; 

Herіtage Foundatіon та Wall Street Journal: за економічними свободами Україна спустилася на 2 позиції;

Світовий банк: за простотою процедури сплати податків Україна на 181-му місці з 183;

Кількість платежів бізнесу до бюджету найбільша у світі – 135 (183 місце з 183) (У Швеції 2 податкових платежі, у Норвегії – 4, у Сінгапурі – 5);

Європейська бізнес-асоціація: покращення ділового клімату в усіх країнах Східної Європи, крім України.

 Громадяни України – найбідніші в Європі, після молдован, - констатує опозиція. На харчі й комунальні послуги вони витрачають понад 80% середньої заробітної платні (у країнах ЄС – 36%). Багатообіцяючі реформи в освіті призвели до закриття шкіл та скорочення держзамовлення на вступників до вишів, в медицині - до закриття лікарень й зменшення кількості лікарів, в економіці – до зменшення на 60% реєстрації нових підприємців та росту цін і безробіття.

"Це боротьба не за народ, а з народом, - стурбований Валерій Лунченко. – Така ситуація призводить до подальшого розколу держави. Ми всі так довго йшли до демократії, свободи, культури та духовності, розвитку підприємництва. Де тепер все це?!”

План реформ нової влади "фронтовики” визнали повністю провальним. Проаналізувавши рік роботи уряду Віктора Януковича, партійці Арсенія Яценюка висловлюють недовіру і вимагають відставки Кабінету міністрів України.

"Державу необхідно рятувати з полону нинішнього президента і його оточення. Ви ж подивіться: завдяки змінам до Конституції Президент отримав весь обсяг влади, який йому не надав народ. Незалежність судової гілки влади скасовано. Країна впевнено крокує до диктатури”, - наголосив Богдан Кинів.

У "Фронті Змін” знають, як вивести країну з прірви. Рішення, які повинен здійснити новостворений Кабінет міністрів та Верховна Рада України, вміщено в резолюції Уряду Змін від 24 лютого 2011 року. Вони стосуються прийняття відповідних законів і постанов у внутрішній і зовнішній політиці, сферах свободи слова і совісті, боротьбі з корупцією, економіці, медицині, гуманітарній сфері. Детальніше ознайомитися з документом можна на сайті: www. frontzmin.org
Категория: Закарпаття | Просмотров: 618 | Добавил: foto-uzh | Теги: Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]