Главная » 2009 » Сентябрь » 5 » Ораторське мистецтво Зваричу не допомогло. Залишився за ґратами
17:50
Ораторське мистецтво Зваричу не допомогло. Залишився за ґратами
Цього разу в суді мав можливість виступити на свій захист сам Зварич. Минулого тижня він через своїх адвокатів скерував до Апеляційного суду Києва звернення з проханням дозволити йому бути присутнім на судовому розгляді. “Розумію Вашу боязнь і залежність від вказівок, які неодноразово звучали на всю Україну по телебаченню від Президента про те, що потрібно робити з суддею Ігорем Зваричем, як повинні поступити з ним державні органи України, в тому числі й судді, - йшлося у зверненні Зварича до суддів. – Маю велику надію, що професіоналізм, порядність, Ваша честь, візьмуть гору над боязню, залежністю від вказівок сильних світу цього, і Ви надасте мені можливість сказати хоча б слово у свій захист”.

3 вересня прес-секретар адвокатів Зварича повідомила, що у разі розгляду подання Генпрокуратури без особистої участі Зварича він 4 вересня розпочне голодування. Того ж дня адвокатів Зварича повідомили, що їхньому підзахисному дозволили взяти участь у розгляді подання Генпрокуратури про продовження терміну утримування під вартою. 

Під охороною співробітників СБУ Зварича автомобілем привезли до Києва. На судовому засіданні дозволили бути присутніми й журналістам. Екс-суддя знову доводив, що хабарів не брав і від слідства не ухилявся. Кримінальну справу за звинуваченням у хабарництві в особливо великих розмірах, доводив Зварич, проти нього сфабрикували за те, що він відмовився виконувати вказівки влади щодо результатів виборів. А потім його викрали якісь невідомі... Натомість представники Генпрокуратури доводили у суді, що зібрали достатньо доказів щодо вини Зварича.

Приймаючи ухвалу про продовження терміну утримування Зварича під вартою, суд врахував те, що він підозрюється у вчиненні важкого злочину, а також те, що Зварич ухилявся від слідства - перебував у розшуку. 

Як повідомляв “ВЗ”, на 8 вересня Франківський районний суд міста Львова призначив до розгляду чотири з близько тридцяти позовів, які Зварич подав на “ВЗ” та його журналістів. Бути особисто присутнім на розгляді позовів (у кожному з них Зварич наполягає виплатити йому 100 тисяч гривень) в’язневі Львівського СІЗО цього разу не вдасться. 

Омар УЗАРАШВІЛІ, "Високий Замок"

Категория: кримінал | Просмотров: 611 | Добавил: onok | Теги: хабарництво, суд, Ігор Зварич, кримінальна справа | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]