Главная » 2010 » Апрель » 6 » Омельченко показав, як сталася аварія
10:32
Омельченко показав, як сталася аварія

Днями під Києвом відбулося відтворення обставин ДТП за участю екс-мера столиці, нардепа Олександра Омельченка, який 25 листопада минулого року збив на смерть людину.  

Провести слідчий експеримент раніше не дозволили погодні умови, пише "Сегодня".

За словами начальника відділу з розслідувань ДТП СУ ГУ МВС у Києві Сергій Матвєйкин, Омельченко був відкритий для співпраці, дозволив експертам оглянути машину і без зайвих питань виконав усі їхні прохання.

"Усі присутні були здивовані. Зазвичай віпи поводяться зухвало, нервують і лаються. А Олександр Омельченко поводився прекрасно", - сказав Матвєйкин.

Однак, поки що міліція не говорить про те, хто винен у трагедії, мовляв, це таємниця слідства.

За словами джерела "Сегодня" у правоохоронних органах, нині розглядаються дві версії.   Міліцейська - полягає в тому, що екс-мер збив пішохід на зебрі, після чого виїхав на зустрічну, об'їхав труп, що вилетів туди від удару, повернувся на свою смугу і здав назад.  

Тим часом сам Омельченко, за словами джерела, стверджує, що зіткнення відбулося вже за пішохідним переходом, однак прокоментувати це у телефонній розмові відмовився.

"Закон забороняє мені розголошувати таємницю слідку. Можу лише сказати, що зацікавлений в тому, щоб розгляд закінчився швидше. Утомився чекати. Морально це дуже важко", - сказав Омельченко.

Як відомо, 25 листопада 2009 року екс-мер Києва, знаходячись за кермом "Міцубісі Паджеро", збив на смерть пішохода Олександра Карпінського біля селища Чапаївка.

За "порушення ПДР, що призвело до загибелі людини" була порушена кримінальна справа, також були проведені судово-медична і трасологічна експертизи.

За словами Матвєйкина, усі результати повинні бути готові до кінця місяця, і ящо в ході розслідування провина Омельченка буде доведена, то документи передадуть в Генпрокуратуру.

"А вона, імовірно, звернеться до Верховної Ради з проханням про зняття з екс-мера депутатської недоторканності. Після чого Омельченко постане перед судом, який і вирішить, яке покарання понесе Сан Санич", - сказав начальник відділу з розслідувань ДТП.

Як відомо, за такий злочин Омельченку світить покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права керувати автомобілем на термін до трьох років.

Однак, говорити про покарання можна буде лише, якщо доведуть міліцейську версію. Якщо ж у ході розслідування підтвердяться слова нардепа, то його можуть і виправдати, мовляв, загиблий переходив дорогу в забороненому місці, тому сам винний у своїй смерті.

За інформацією видання, Омельченко важко пережив аварію, побував на похорон загиблого і купив його синові будинок. А потім потрапив у столичну VIP-клініку у Феофанії, де йому видалили ліву нирку.

Категория: Україна | Просмотров: 526 | Добавил: foto-uzh | Теги: Україна, дтп, Київ, Омельченко | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]