Главная » 2009 » Сентябрь » 29 » Одеський припортовий завод продано за 5 мільярдів гривень
13:36
Одеський припортовий завод продано за 5 мільярдів гривень

ВАТ "Одеський припортовий завод" продано за 5 мільярдів гривень. Власником 99,567% пакету акцій ОПЗ стало ТОВ "Нортіма" (Україна), повідомляє УКРІНФОРМ. Участь у конкурсі за принципом аукціону з продажу пакета акцій цього заводу взяли три компанії: ТОВ "Азот-сервіс (Росія)", ТОВ "Фрунзе-Флора (Україна) " і ТОВ "Нортіма" (Україна). Стартова ціна пакету акцій ОПЗ - 4 млрд грн. Крок торгів - 50 млн грн.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, Фонд державного майна 15 липня ц.р. оголосив конкурс про продаж 99,567% державного пакета акцій ОПЗ. Конкурс мав відбутися через 75 днів після його оголошення.

17 вересня Президент України Віктор Ющенко своїм указом припинив дію положень постанови Кабінету Міністрів України N1517-р від 3 грудня 2008 р., якою передбачено проведення приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод".

У свою чергу, Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що приватизація ОПЗ відбудеться у встановлені терміни - 29 вересня 2009 року.

25 вересня на сайті ФДМУ було розміщено повідомлення про те, що Фонд одержав поштою постанову Окружного адміністративного суду Києва про заборону здійснювати заходи щодо проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (22 вересня Окружний адміністративний суд Києва за позовом ВАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ) уже втретє призупинив проведення конкурсу з приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод").

Згідно з інформацією ФДМУ, постанову суду доведено керівництвом Фонду до відома його структурних підрозділів.

Як зазначив в.о. голови Фонду Дмитро Парфененко на початку аукціону, Конституційний Суд України відмовив Президентові України у відкритті провадження у справі за конституційним поданням Глави держави щодо призупинення дії розпорядження уряду про приватизацію Одеського припортового заводу.

Крім того, Фонд отримав роз'яснення від Міністерства юстиції України про процедуру виконання постанови суду.

ВАТ "Одеський припортовий завод" є одним із найбільших підприємств хімічної галузі України. ОПЗ спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду (посідає друге місце в Україні за обсягом випуску цієї продукції), рідкого азоту, двоокису вуглецю, рідкого кисню, сірчанокислого натрію. Так само займається перевантаженням хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт (є монополістом на вітчизняному ринку послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку).
 
Категория: економіка | Просмотров: 686 | Добавил: onok | Теги: продаж, Україна, Одеський припортовий завод, аукціон | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]