Главная » 2009 » Ноябрь » 8 » Мукачево: Ситуація з грипом не така страшна, як її малюють. Але...
09:48
Мукачево: Ситуація з грипом не така страшна, як її малюють. Але...

грипСьогодні краще не входити до Інтернету, не читати газет і не дивитись теленовини: повідомлення про поширення в країні епідемії грипу, як фронтові. І мукачівці також занепокоєні ситуацією, що склалася, штурмують аптеки, в яких немає втім найпростіших засобів проти гострих респіраторних захворювань. А насправді, яка нині ситуація з епідемією свинячого або ще як його називають "каліфорнійського" грипу в Мукачеві? З цим запитанням я звернувся до головного державного санітарного лікаря Мукачева Володимира Ревчука.

– По перше, наразі ні про який грип, тим більше каліфорнійський чи свинячий в Мукачеві, на щастя, не ідеться. Кожного року у жовтні-листопаді накочується хвиля гострих респіраторних захворювань (ГРЗ), простіше кажучи застуди. Що ж до цьогорічної ситуації, то ми почали ретельно відслідковувати її 29 жовтня, наступного дня було виявлено 145 хворих або таких, що підозрюються в захворюванні. Ми провели подворові обходи і кількість тих, хто підозрювався в захворюванні, збільшилася до 274-х. За ніч з 31 жовтня по 1 листопада по медичну допомогу звернулася 62 мукачівці, а на понеділок 2 листопада – 150 чоловік. Так, якщо поріг захворюваності на 100 тисяч населення складає в Мукачеві 371 особу, то сьогодні маємо 875, що, до речі, не дуже відрізняється від статистики попередніх років. Але повторююсь, в жодного із цих більш як 800 захворілих не виявлено грипу. Більше того, з початку року в Закарпатті зроблено 1880 обстежень тих, хто жалівся на нежить. Позитивні результати виявлено тільки в 59 випадках. Двоє потерпілих в області, які померли від грипу, приїхали з Росії і звернулись по допомогу занадто пізно. Хочу наголосити, що пік захворювань на ГРЗ ще не пройдено, тому всі ми повинні дотримуватись правил санітарної безпеки і за перших же симптомів захворювання обов’язково звернутись до лікарів.

У аналітично-інформаційному центрі Центральної районної лікарні відзначили, що ріст випадків гострих респіраторних вірусних захворювань серед населення хоча і відбувся, але не є катастрофічним і не дає підстав панікувати. Тим більше, що випадків захворювання конкретно на грип не зареєстровано, перебіг хвороби типовий для таких захворювань і переважна більшість лікується вдома. На вівторок, 3 листопада, до ЦРЛ звернулося 916 захворілих, з яких госпіталізовано 118 чоловік, із них 8 вагітних жінок і одна людина перебувала в реанімаційному відділенні. Лікарня забезпечена всіма необхідними лікарськими засобами, має достатньо дезинфікуючих засобів, індивідуальних захисних масок, в палатах витримується належний температурний режим. Клінічний стан всіх хворих задовільний, триває їх успішне одужання. За словами головного лікаря ЦРЛ Василя Васюти, якщо, не дай Бог, зросте поріг захворюваності, чого не має бути, лікарня готова прийняти всіх захворілих, необхідна кількість ліжок є, медпрепарати також.


Микола Рішко, прес-служба Мукачівського міськвиконкому, "Мукачево" 
Категория: Закарпаття | Просмотров: 569 | Добавил: foto-uzh | Теги: ситуація, Мукачево, грип, паніка | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]