Главная » 2009 » Сентябрь » 17 » Маленький ужгородський потяг отримав ім’я
11:31
Маленький ужгородський потяг отримав ім’я

Завершився  конкурс на кращу назву Малої  ужгородської залізниці, організований  Закарпатський обласним осередком  ГО “Фронт змін”. Більше тисячі імен паровозику надійшло на адресу громадської організації  від маленьких ужгородців та їхніх батьків. Оргкомітету довелося добряче помучитися, аби визначити переможця, адже запропоновані назви вражали розмаїттям: “Веселий мандрівник”, “Живчик”, “Вужик”, “Подорож у дитинство”, “Чарівник” і т.д. Тільки в день відкриття залізниці 1 серпня Роберт Бровдибуло зібрано близько півтисячі варіантів, які діти писали на кольорових стіках та прикріплювали до бутафорного паровозика.

Врешті-решт переможця, точніше переможницю, визначено. Нею стала Ангеліна Шімон з  Ужгорода, котра разом зі своїм  татом запропонувала назвати поїзд “Везунчиком”.

Ангеліні 5 років. Вона виховується у багатодітній сім’ї, яка складається з 6-ти дітей, причому Ангелінка – тільки одна донечка. Дівчинка вже має досвід вигадування імен, бо назвати Андрійком  свого 10-місячного братика запропонувала саме вона. Крім цього, незабаром з’явиться на світ ще один братик, тож Ангеліна знову в роздумах хлопчачого імені.

Послугами малої дитячої залізниці переможниця  конкурсу користується регулярно. Це й  не дивно - дівчинка відвідує садочок  №40, який розташований впритул до залізниці. Саме його вихованці були активними вболівальниками і “групою підтримки” волонтерів “Фронту змін”, котрі цього року приводили до ладу і реставрували залізницю.

Маленькому  потягу дійсно повезло, що знайшлися  активісти, котрі вчасно врятували його від ржі та повної руйнації, і тепер він знову возить дітвору набережною Ужа та дарує радість. Хтозна, можливо той, хто покатається на паровозику з ім’ям “Везунчик”, також стане щасливчиком і везунчиком.

Нагородження  переможниці конкурсу відбулося минулого вівторка. Приз (великий замок для Барбі) Ангелінці вручив голова Закарпатського обласного осередку “Фронт змін” Роберт Бровді. Він побажав дівчинці подальших успіхів у житті та творчості.

Теплі сонячні дні дозволяють дитячій залізниці і надалі працювати безперебійно за сталим графіком, тож “Фронт змін” запрошує всіх ужгородців та гостей міста у цікаву подорож разом з “Везунчиком”.

Прес-служба Закарпатського обласного  осередку ГО “Фронт змін”

PRESS-КАРПАТ


Категория: Ужгород | Просмотров: 582 | Добавил: foto-uzh | Теги: Шімон, Роберт Бровді, Везунчик | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]