Главная » 2010 » Апрель » 7 » Литвин:Союз України Білорусії та Росії - утопія
17:09
Литвин:Союз України Білорусії та Росії - утопія

Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН назвав "утопією” перспективи вступу України до Союзної держави Білорусі та Росії.

Про це він сказав на прес-конференції у Санкт-Петербурзі, відповідаючи на запитання журналістів з цього приводу, повідомили УНІАН у прес-службі Верховної Ради.

В.ЛИТВИН сказав: «Я думаю, це утопія». За його словами, «Україна і Російська Федерація мають відійти від ритуальних танців і давати прямі відповіді на прямі запитання”. "Я впевнений, що ми маємо розвивати двосторонні відносини”, - додав голова ВР.

Як повідомив В.ЛИТВИН, голова Ради республіки Національних зборів Республіки Білорусь Борис БАТУРА під час сьогоднішньої зустрічі запросив українських парламентаріїв взяти участь у роботі парламентських зборів Союзної держави Росії та Білорусі. Голова ВР зазначив, що це питання буде вивчатися, і додав, що українська сторона могла б виступити як спостерігач.

В.ЛИТВИН зазначив, що бачить великий невикористаний потенціал СНД.

Відповідаючи на запитання про перспективи входження України до Митного союзу, В.ЛИТВИН зауважив, зокрема, що Україна є членом Світової організації торгівлі, що передбачає несумісність із входженням до інших економічних об`єднань. Він додав, що Україна сьогодні перебуває на вирішальній стадії підготовки угод з Євросоюзом щодо асоціації та зони вільної торгівлі. За його словами, до вирішення цього питання потрібно підходити з урахуванням згаданих факторів.

В.ЛИТВИН 6-8 квітня перебуває з візитом у Санкт-Петербурзі, де бере участь у заходах Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД. Сьогодні він зустрівся з головою Ради федерації Федеральних зборів РФ Сергієм МИРОНОВИМ.

Категория: Україна | Просмотров: 625 | Добавил: foto-uzh | Теги: Україна, Білорусія, Утопія, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]