Главная » 2009 » Ноябрь » 18 » Лікарі Ужгородського перинатального центру проти приєднання до дитячої лікарні
00:00
Лікарі Ужгородського перинатального центру проти приєднання до дитячої лікарні

Як інформує кореспондент ZAXID.NET , у зверненні колективу, зокрема, йдеться: "Ми не розуміємо, чому це відбувається, чому УМПЦ знову хочуть до когось приєднати? Свого ж часу саме нинішній мер Ужгорода Сергій Ратушняк домігся того, аби виділити УМПЦ в окрему структурну одиницю, і завдяки цьому підвищити його роль, статус, збільшити фінансування. Як якийсь придаток чи відділення іншої структури УМПЦ вже не матиме належної уваги від жодного рівня влади, набагато важче буде вирішувати поточні проблеми закладу, здійснювати його забезпечення матеріальною базою. Колектив УМПЦ - самодостатній, має фахівців, до того ж, виконує функції обласного перинатального будинку. І якщо підставою для приєднання УМПЦ до міської дитячої лікарні є лише проблема з вибором керівника, то чому не можна піти бодай простим демократичним шляхом – дозволити колективу самому вирішити це питання?"

Фахівці вважають, що їх хочуть змусити "схилити голову перед аналогічним до попереднього ставленика міської влади В. Симулика – І. Рошком" Якщо ж влада міста не почує звернення колективу УМПЦ, обіцяють вийти на вулиці міста.

Натомість мер Ужгорода Сергій Ратушняк напередодні на прес-конференції в Ужгороді заявляв: "Ужгородський перинатальний центр збудований з моєї ініціативи за американським проектом і є одним з найсучасніших на теренах України. Тут народжувала моя дружина "за 500 доларів вдячності". Я знаю проблеми, які тут існують. Тому жду від лікарів пропозицій, як їх вирішити. Є ідея об’єднати в єдину систему дитячу лікарню та перинатальний центр, щоб дитина від появи на світ і до 16 років мала єдину електронну картку з усією медичною історією, а не щоб в кожного лікаря мати повторювала прізвище та пригадувала, на що дитина вже хворіла. Крім того, ідея перинатального центру полягає ще в тому, щоб у всіх районах було встановлено камери, монітори та підключено Інтернет. Фахівці з Ужгорода могли б у разі складних пологів спостерігати за ними через Інтернет та одразу надавати районним лікарям поради і фахову допомогу".

Категория: Закарпаття | Просмотров: 770 | Добавил: moderator | Теги: дитяча лікарня, пренатальний центр, Ратушняк, Ужгород | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]