Главная » 2009 » Сентябрь » 30 » Кількість виборчих округів не перевищуватиме 240
14:00
Кількість виборчих округів не перевищуватиме 240
Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому законопроект «Про територіальну організацію виборів і референдумів в Україні». Документом пропонується створити правові передумови для формування постійної мережі територіальних виборчих утворень — виборчих дільниць та територіальних виборчих округів.
На засіданні члени комітету зазначали, що під час підготовки проекту до другого читання від народних депутатів надійшла майже сотня поправок, більшість з яких враховано. Народні депутати підтримали пропозицію, згідно з якою «територіальний виборчий округ — це територіальна виборча одиниця, в якій утворюється окружна виборча комісія та встановлюються підсумки голосування виборців у відповідних межах. Територіальний виборчий округ утворюється для ефективної організації підготовки та проведення виборів Президента, народних депутатів та всеукраїнського референдуму».
Враховано також поправку, відповідно до якої «кількість територіальних виборчих округів визначатиметься центральною виборчою комісією та не може бути меншою від 220 і більшою від 240».
Згідно із законопроектом, «виборча дільниця — це територіальна виборча одиниця, яка об'єднує певну кількість виборців за спільним місцем голосування та призначення для забезпечення умов обліку виборців, організації та проведення голосування на виборах та референдумах, підрахунку голосів виборців».
 
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 619 | Добавил: onok | Теги: кількість, Україна, округи, вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]