Главная » 2009 » Ноябрь » 23 » Київський суд заборонив випускати коньяк під назвою "Графський Ужгородський"
16:50
Київський суд заборонив випускати коньяк під назвою "Графський Ужгородський"

конякГосподарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позову ДП "Писаревський спиртовий завод" про визнання недійсним рішення Антимонопольного комітету України щодо накладення на підприємство 170 тис. грн штрафу за недобросовісну конкуренцію стосовно ОП "Ужгородський коньячний завод".

Таке рішення суд ухвалив 19 листопада цього року.

Причому Господарський суд міста Києва задовольнив зустрічний позов Комітету про примусове стягнення штрафу з "Писаревського спиртового заводу".

Комітет оштрафував ДП "Писаревський спиртовий завод" у червні цього року. Порушення полягало у виробництві та реалізації "Писаревським спиртовим заводом" ординарного коньяка "Графський Ужгородський". Це визнано недобросовісною конкуренцією щодо ОП "Ужгородський коньячний завод" , який здійснює виробництво і продаж алкогольних напоїв, зокрема марочного коньяку "Ужгород", ще з 1983 року.

ДП "Писаревський спиртовий завод" (Одеська область) зареєстровано у 2003 році.

"Матеріалами справи підтверджено, що "Ужгородський коньячний завод" десятиліттями напрацьовував власну виробничу базу і коньячну продукцію, тоді як "Писаревський спиртовий завод" зробив спробу скористатися чужою діловою репутацією, за що і був покараний. Проте саме відмова відповідача у справі визнати порушення і привела до застосування значних штрафних санкцій, які згідно законним і справедливим рішенням суду повинні бути сплачені в доход державного бюджету", - прокоментував судове рішення в.о. Голови Комітету Олександр Мельниченко.


АМКУ
Категория: Закарпаття | Просмотров: 591 | Добавил: foto-uzh | Теги: коньяк, Закарпаття, суд, Ужгородський коньячний завод» | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]