Главная » 2010 » Июнь » 3 » Художниця, рукою якої водить любов
15:54
Художниця, рукою якої водить любов
Ольга Кашшай

Учора в Ужгороді відкрилася персональна виставка живопису онуки відомого художника, одного із засновників школи закарпатського живопису Антона Кашшая Ольги. Талановита художниця, на думку багатьох критиків, вихована на живописній культура діда і яка при цьому зуміла довести власну самобутність .

Виставку вже віднесли до знакових подій культурного життя області цього року. За словами голови Спілки художників  Закарпаття Бориса Кузьми, на полотнах Ольги Кашшай вдало опоетизовані заповідні куточки нашого краю, улюблене місто мисткині Ужгород, його архітектура і особливий шарм.

Ольга заявила про себе як про художника – пейзажиста, що у своїй творчості продовжує самобутні традиції представників Закарпатської художньої школи. Своєрідне колористичне рішення картин вводить глядача у світ майстрині і передає відповідне відчуття. Кожна робота насичена барвами, повітрям, образами, любов’ю і щирістю.

Як зазначила сама художниця, вона любить малювати все, пропускаючи побачене крізь призму власного світосприйняття. На полотнах Ольги легко вловити настрій авторки.  Він легкий, мов весняний вітер, що увібрав радість життя.

Художниця віртуозно і професійно працює з фарбами. Крім того, Ольга Кашшай надзвичайно патріотичний художник - всі  її картини зображають закарпатські села, гори, лани, поля, сади, квіти. Ці образи створила людина, небайдужа до свого краю, людина, яка з трепетом, повагою і любов’ю ставиться до своєї землі. Втім, цінність робіт Ольги Кашшай визначається не жанром, а значимістю художнього образу.

На виставці представлені і жанрові роботи художниці. Це картини-спогади з дитинства, те, що так чи інакше залишають слід в творчості людини.

«Персональна виставка – це завжди знакова подія в житті майстра, це його творчий звіт. Особливо відповідальним це є для художниці з таким знаменитим прізвищем. Однозначно, що ім’я Кашшая відроджується і продовжується в новій іпостасі», - зазначив Борис Кузьма.

ольга Кашшай


Ольга Кашшай


Ольга Кашшай


Ольга Кашшай


Ольга кашшай


Ольга Кашшай


Ольга Кашшай


Ольга Кашшай


Ольга кашшай


Ольга Кашшай


Ольга Кашшай


Ольга кашшай


Ольга Кашшай


Ольга Кашшай


Ольга Кашшай


Ольга Кашшай

Категория: Закарпаття | Просмотров: 719 | Добавил: foto-uzh | Теги: живопис, Закарпаття, Творчість, мистецтво, пейзаж, Ольга Кашшай, художниця, краски | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]