Главная » 2010 » Март » 15 » Кабмiн Азарова побив європейськi рекорди
11:14
Кабмiн Азарова побив європейськi рекорди

У новому українському урядi найбiльша кiлькiсть мiнiстрiв в Європi – 29."У пересiчному урядi демократичної Європи працює 16-18 мiнiстрiв, включно з прем’єром та його заступниками. Зокрема, таку кiлькiсть портфелiв налiчують кабiнети Нiмеччини, Португалiї та Iспанiї", повiдомляє "Нiмецька хвиля".

Трохи бiльше крiсел в урядах Францiї (20) або Швецiї (22). Рекордсменом у ЄС є Iталiя – 24 мiнiстри.

"При цьому десять урядовцiв у Римi є "мiнiстрами без портфеля", якi вважаються членами кабiнету, вiдповiдальними за певний напрямок роботи, але не мають широких мiнiстерських повноважень i великого апарату", – йдеться в повiдомленнi.

Порiвняти з українським за кiлькiстю портфелiв можна лише бiлоруський уряд. Хоча Бiлорусь, як остання диктатура Європи, виступає "поза конкурсом". Адже хоча загалом у мiсцевiй Радi мiнiстрiв i працюють цiлих 30 урядовцiв, колегiальнi рiшення, як правило, ухвалюються "президiєю Ради мiнiстрiв", до якої входять лише десять осiб.

Крiм того, український уряд є єдиним в Європi, до складу якого не входить жодної жiнки.

"Це унiкальний кабiнет у сучаснiй Європi. Зазвичай в європейському урядi працюють декiлька жiнок. У будь-якiй з країн Пiвденної та Схiдної Європи, де жiнок у полiтицi загалом дещо менше, в урядi працюють принаймнi одна-двi представницi прекрасної статi", – йдеться в повiдомленнi.

Також український уряд посiдає друге мiсце в Європi за кiлькiстю вiце-прем'єрiв – їх сiм.

У повiдомленнi наголошується, що в європейських урядах вiце-прем'єрiв, як правило, два-три: "Вони зазвичай мають у пiдпорядкуваннi економiчне або фiнансове вiдомство, iнодi також мiнiстерство закордонних справ".

Бiльше заступникiв (9) тiльки у прем'єра РФ Володимира Путiна. Хоча за кiлькiстю урядових портфелiв уряд Путiна поступається Кабмiну Азарова – росiйський уряд нараховує 27 крiсел.

Категория: політика | Просмотров: 606 | Добавил: foto-uzh | Теги: Україна, азаров, кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]