Главная » 2009 » Сентябрь » 4 » ЯК УЖГОРОДЦІ ХОРТИЦЮ НА ВЕЛОСИПЕДАХ ШТУРМУВАЛИ (Фото)
20:40
ЯК УЖГОРОДЦІ ХОРТИЦЮ НА ВЕЛОСИПЕДАХ ШТУРМУВАЛИ (Фото)

«Загалом ідея велоподорожей виникла у нас ще 2,5 року тому. У сучасному житті всі поспішають, живуть у напруженому ритмі, натомість ми вирішили об’єднати однодумців навколо велосипедного руху. Адже цей вид спорту дає змогу не лише проводити змагання, а й цікаво проводити дозвілля. Це і здоровий спосіб життя, і підтримка екології. Крім того, можна побачити красиві мальовничі місця», розповів Анатолій Синишин, голова Громадського Альянсу «Рідний Ужгород», президент клубу «Велобайк Закарпаття».

Хортицю ужгородські учасники подорожі назвали островом свободи. Тут на закарпатців чекали вже півтори тисячі людей, урочисто зустрічаючи за козацькими звичаями. Протягом перебування на острові представники кожного з регіонів України представляли свій край, проводили різноманітні конкурси, спілкувалися.

Один з учасників акції Роман Жук назвав подорож відпочинком для душі і тіла: «Хоч поїздка не була легкою – сама дорога, крім того перед сном слід було розбити наметове містечко, розпалити вогонь – але це було незабутньо. Ми провели 10 ночей у наметах, купалися у Дніпрі, побачили пів-України». Олена Жук із захопленням розповіла, що фотографувала всю подорож і у цій ролі відкрила для себе багато нового.

Одним з найстарших та найдосвідченіших учасників велоподорожі став 73-річний Іван Карпухін, який розповів, що з самого дитинства полюбляє подорожувати велосипедом. Іван Карпухін багаторазовий чемпіон області з багатоборства і легко долає на велосипеді 100 км дороги за день. «У нас з друзями є маршрут вихідного дня200 км до перевалу, через нього і назад. Тому подорож на Хортицю для мене була буденною справою», каже Іван Карпухін і демонструє численні грамоти за перші місця у спортивних змаганнях за часів СРСР.

PRESS-КАРПАТ

Категория: здоров’я | Просмотров: 738 | Добавил: moderator | Теги: велосипед, Хортиця, Ужгород | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]