Главная » 2009 » Ноябрь » 23 » Державтоінспекція Закарпаття закликає водіїв "перевзути" свої авто в зимове "взуття"
11:21
Державтоінспекція Закарпаття закликає водіїв "перевзути" свої авто в зимове "взуття"

машина

Правила дорожнього руху України не передбачають відповідальності за експлуатацію т.зв. несезонних" шин. Але зима, на відміну від літа, висуває більше вимог. До того ж, свої корективи вносить дорога.

За статистикою  дорожньо-транспортних пригод, в області з  початку року загинуло 98 осіб,  з них 18 – діти. Тому працівники  ВДАІ  вкотре нагадують: літню резину все ж таки потрібно змінити на зимову. По-перше, літні шини характеризуються жорстким протектором, і коли середньодобова температура дорівнює +5 і +7˚ Свони стають "дубовими". Зимова зберігає свою еластичність, забезпечуючи міцне  зчеплення з дорогою. Як стверджують професіонали, при температурі меншій  за +7 градусів на мокрій дорозі в зимової шини гальмівний шлях на 5-6 метрів коротший  порівняно з літньою, а на снігу різниця сягає  30 метрів! Зверніть увагу й  на те, що практично всі страхові компанії виключають із страхових випадків ДТП, яка сталася через невідповідність  встановлених на транспортному засобі  шин із станом дорожнього покриття. Нагадаємо,  зимовим сезоном вважається період з 15 листопада по 15 березня, а, отже, автоцивілка у  випадку аварії за таких умов не відшкодовує  втрачені кошти. Водночас, у  зв’язку з особливостями географічного розташування Закарпатської області, слід пам’ятати:  за кордоном таке, здавалося б, незначне правопорушення  можна заплатити чималий штраф. Та головною причиною зміни шин з переходом на зимовий період  є безпека самого водія  і  його пасажирів.

Державтоінспекція Закарпаття закликає водіїв не легковажити.

СТРОКИ ТЕХОГЛЯДУ  ПРОДОВЖЕНО

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 9 липня 2008 року  Державний технічний огляд транспортних засобів продовжено до 15 грудня 2009 року.

Справним  вважається укомплектований засіб, який не  має зовнішніх механічних та корозійних пошкоджень і технічний стан якого відповідає вимогам Закону України "Про дорожній рух", Правил дорожнього руху, нормативів з безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього природного середовища, а також правилам технічної експлуатації, інструкціям підприємств-виробників. Засіб укомплектовується медичною аптечкою відповідного  типу, знаком аварійної зупинки або миготливим червоним ліхтарем, які відповідають вимогам відповідних стандартів, та вогнегасником.


ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
Категория: Закарпаття | Просмотров: 619 | Добавил: foto-uzh | Теги: шини, Безпека, водій, зимовий | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]