Главная » 2009 » Сентябрь » 19 » ЦВК зібрала перше засідання щодо виборів-2010
11:10
ЦВК зібрала перше засідання щодо виборів-2010
Вибори 2010 - відбуватимуться за новими правилами. ЦВК зібрала перше засідання щодо прийдешньої кампанії і склала календарний план перегонів за новим законом. Попри те, що його оскаржує в Конституційному суді Президент.  
У Центрвиборчкомі прогнозують: судді наврядчи визнають документ таким, що цілковито не відповідає Конституції. Тому ЦВК готується до виборів 17го січня і поки що не розглядає варіанту перенесення дати. Також у центральній виборчій комісії спростовують заяви політиків, що неухвалення бюджету може зірвати перегони. 

Андрій Магера, заступник голови ЦВК: "Я не думаю, що закон про вибори президента буде визнано не конституційним. Оскільки навіть найбільші критики зазначеного закону говорять про лише про певну кількість норм, які, на їх думку є не конституційними. Переважна більшість норм закону про вибори президента є нормальними і працювати можуть. Тому визнання однієї, чи двох, чи трьох, чи чотирьох норм закону про вибори президента не конституційними не потягнуть за собою не конституційність всього закону загалом. І я в цьому переконаний (...) Ми будемо виконувати рішення КС, яким би воно не було".

 
5 канал

Категория: вибори 2010 | Просмотров: 669 | Добавил: onok | Теги: кс, Засідання, ЦВК, Вибори 2010, президент, Андрій Магера | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]