Главная » 2009 » Сентябрь » 30 » АВТОВАЗ скорочує третину працівників
11:52
АВТОВАЗ скорочує третину працівників

Найбільший виробник автомобілів у Росії, АВТОВАЗ, на тлі економічної кризи скорочує 27 тис. 600 робочих місць. Це означатиме звільнення понад чверті працівників компанії, в якій працює 102 тис. робітників. Згідно з повідомленнями, розглядалася можливість скоротити 36 тисяч людей, проте АВТОЗАЗ твердить, що їм вдалося «значно зменшити попередню цифру».

Автомобільний ринок Росії мав найбільші показники зростання в Європі до значного падіння попиту на автомобілі в результаті кризи. Керівництво твердить, що 102 тисячі працівників «не можуть гарантувати ефективного виробництва» і тому було вирішено скоротити 27 тисяч 600 робочих місць.

За даними АВТОВАЗу, 13 тисяч працівників пенсійного віку отримають пенсію, ще 5 з половиною тисяч відправлять на пенсію до досягнення ними пенсійного віку.  Решта 9 тисяч 100 працівників будуть змушені залишити компанію, але АФТОВАЗ твердить, що вони зможуть повернутися на роботу 2012-го року.

Вплив кризи

Обсяг продажу автомобілів знизився на 40% в результаті кризи.  АВТОВАЗ, 25% якого належить французькій компанії Рено, на місяць заморозив виробництво, намагаючись позбутися непроданих машин.

Упродовж серпня АВТОВАЗ не виробляв нових автомобілів і завод працюватиме лише два з чотирьох тижнів від вересня до лютого, що означатиме, що працівники упродовж шести місяців отримуватимуть лише половину зарплати, яка становить 300 доларів на місяць.

Рішення призвело до масових протестів.

АВТОЗАЗ було створено за радянських часів разом з італійською компанією Фіат і він є ключовим працедавцем в місті Тольятті з населенням 700 тисяч людей.

У квітні компанія, яка була монополістом на авторинку за радянських часів, була на межі банкрутства і вижила лише завдяки тому, що прем’єр-міністр Путін надав їй 600 мільйонів доларів допомоги.

Проте, цей пакет становив менше половини суми, яку АВТОВАЗ був винен кредиторам.
 
Категория: економіка | Просмотров: 727 | Добавил: onok | Теги: криза, Автоваз, скорочення працівників, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]