Главная » 2009 » Сентябрь » 17 » Аспірантка пропала за чотири дні до весілля
14:20
Аспірантка пропала за чотири дні до весілля
На території одного з найпрестижніших вузів світу — Єльського університету в США — задушили аспірантку 24-річну Енні Лі. 13 вересня її тіло знайшли в лабораторії факультету фармацевтики в місті Нью-ґевен, штат Коннектикут. За чотири дні Енні мала вийти заміж. 

Аспірантка зникла 8 вересня. Зранку пішла до університету. Камери спостереження зафіксували, як вона заходить до лабораторії. Більше її ніхто не бачив. 

В одному з кабінетів знайшли її речі — сумочку, мобільний телефон, ключі. Наречений Енні 24-річний Джонатан Відавскі звернувся до поліції. Він чекав свою дівчину в Нью-Йорку. Там запланували весільну церемонію. 

— Хтось казав, що Енні могла втекти — мовляв, передумала виходити заміж, — каже її знайома. — Але це не так. Вона мріяла про цей день більше року, вишивала фату, замовляла квіти. Була дуже закохана й щаслива. 

У Нью-Йорку на Енні чекали кількадесят гостей. Замовили ресторан і номери в готелі. Церемонію не скасовували до останнього — сподівалися, дівчину знайдуть.

— Не вірилося, що хтось міг завдати їй шкоди, — вона була така привітна, завжди всміхалася, — каже Дженніфер Сімпсон, подруга Лі. — Та й зникнути з території просто так не могла — там 75 камер спостереження, і жодна не зафіксувала, як вона виходила з будівлі. 

Тіло аспірантки знайшли в лабораторії поміж дротами електромереж. Над підвісною стелею — закривавлений одяг убивці. Слідчі кажуть, дівчина подряпала його, захищаючись. 

За кілька днів за підозрою в убивстві заарештували однолітка Енні лаборанта Реймонда Кларка. На його обличчі й руках подряпини. Кажуть, Кларк був закоханий в аспірантку. 

Кілька днів поспіль студенти Єльського університету збиралися в студмістечку зі свічками. У каплиці правили служби в пам’ять про Лі. 

Ангеліна КАРЯКІНА, "Газета по-українськи"


Категория: світ | Просмотров: 609 | Добавил: onok | Теги: США, задушення, аспірантка, Енні Лі, Єльський університет, Тіло | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]