Главная » 2009 » Сентябрь » 30 » Арсеній Яценюк: «Закони, не проголосовані депутатами особисто, можна вважати фальсифікованими»
10:05
Арсеній Яценюк: «Закони, не проголосовані депутатами особисто, можна вважати фальсифікованими»
ЯценюкЛідер Громадської ініціативи  «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк сподівається, що депутати припинять порушувати Конституцію і фальсифікувати закони, голосуючи за своїх колег із фракцій, які відсутні на засіданнях парламенту. Так у вівторок, 29 вересня, на брифінгу в Тернополі він прокоментував розпорядження голови парламенту України Володимира Литвина щодо перевірки функціонування програмно-технічного комплексу-системи «Рада-3».

«Будь-який голова Верховної Ради повинен насамперед боротися за виконання Конституції України. Саме тому як голова Верховної Ради України я підписав розпорядження про виконання вимог Конституції України, яке зобов’язувало народного депутата голосувати виключно особисто», – сказав Арсеній Яценюк.
Нагадаємо, 25 вересня Арсеній Яценюк звернувся до Володимира Литвина з проханням підписати розпорядження про введення в експлуатацію програмно-технічного комплексу-системи «Рада-3». Він зазначив, що апарат Верховної Ради України ще наприкінці 2008 року модернізував та провів сертифікацію цього комплексу, який передбачає голосування за допомогою сенсорної кнопки. Втім цю систему досі не введено в експлуатацію.
На брифінгу в Тернополі Арсеній Яценюк підкреслив, що розробкою цієї програми займалася Національна академія наук, вона ж монтувала систему «Рада», здала в експлуатацію, сертифікувала. НАУ, за словами політика, засвідчила, що ця нова система «може функціонувати і фактично не дозволить одному депутату голосувати за шістьох. Кожен буде голосувати за себе», – сказав він.
Политик висловив сподівання, що «в українському парламенті все ж таки перестануть знущатися над українською Конституцією і фальсифікувати закони. Адже закон, який не проголосований безпосередньо депутатом, – це не що інше, як сфальсифікований закон».
Категория: політика | Просмотров: 556 | Добавил: foto-uzh | Теги: Роберт Бровді, арсеній яценюк, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]