Главная » 2010 » Май » 21 » Арсеній Яценюк вимагає від ГПУ перевірити законність звільнення члена «Фронту Змін» Юрія Погребного з посади секретаря Херсонської міськради
12:08
Арсеній Яценюк вимагає від ГПУ перевірити законність звільнення члена «Фронту Змін» Юрія Погребного з посади секретаря Херсонської міськради
Лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат України Арсеній Яценюк направив депутатський запит до Генерального прокурора України з вимогою перевірити законність ухвалення рішення Херсонської міської ради від 12 травня про дострокове припинення повноважень секретаря міськради Юрія Погребного.
Депутатський запит зачитав у п’ятницю, 21 травня в парламенті голова Верховної Ради.

У своєму запиті Арсеній Яценюк повідомив, що 19 травня до нього як до народного депутата надійшло звернення від Юрія Погребного. У ньому зазначається, що посадові особи Херсонської міської ради, зокрема міський голова Володимир Сальдо, порушуючи норми регламенту міськради, забезпечили проведення голосування та прийняття рішення про відставку Юрія Погребного.

Лідер «Фронту Змін» просить перевірити законність прийняття рішення щодо дострокового звільнення секретаря Херсонської міської ради Юрія Погребного і при виявленні порушень законодавства вжити відповідних заходів прокурорського реагування.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк 17 травня заявив, що секретаря міської ради Юрія Погребного було звільнено з грубими порушеннями законодавства, із застосуванням міським головою жорсткого адміністративного тиску на депутатський корпус. «Переконаний – мого однопартійця було покарано за політичну позицію, яка не збігається з баченням «партії влади». Через «незговірливість» із посади усунуто професійну та принципову людину, яка віддано служить своїй громаді», - заявив політик.

Він закликав керівництво країни і Партії регіонів утриматися від політичного тиску. «Одумайтеся, не добивайте державну службу, інститути самоврядування, і без того слабкі та малоефективні», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Фронт Змін» рішуче протестує проти політичних репресій та політичних переслідувань з боку «нової влади». Я особисто і партія «Фронт Змін» висловлюємо подяку Юрію Погребному за сумлінну працю для громади Херсона. Ми всіма законними засобами домагатимемося оскарження незаконного рішення Херсонської міської ради, вимагатимемо притягнення до відповідальності всіх посадових осіб, причетних до порушення законодавства. Запевняю, «Фронт Змін» боротиметься за права кожного громадянина України», - йдеться у заяві Арсенія Яценюка.
Категория: Україна | Просмотров: 538 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, Лідер партії, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]