Главная » 2010 » Апрель » 16 » Арсеній Яценюк: «Відмові від ядерних матеріалів мають передувати гарантії безпеки для України»
10:05
Арсеній Яценюк: «Відмові від ядерних матеріалів мають передувати гарантії безпеки для України»
Арсеній ЯценюкЛідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк підкреслює, що відмовляючись від запасів високозбагаченого урану, Україна повинна отримати гарантії безпеки. 
Так він прокоментував  в ефірі «5 каналу» заяву президента Віктора Януковича про намір влади відмовитися від використання високозбагаченого урану. «Я взагалі здивований, що в українських ЗМІ повна тиша з цього приводу. Або просто не розуміють, що було зроблено, або не хочуть викласти реальну ситуацію», - додав він.
Арсеній Яценюк нагадав, що в 1990-их роках Україна відмовилася від ядерного статусу. «Це відбулося під тиском двох країн – Росії і США. В обмін Україна отримала так званий Будапештський меморандум. Тільки він не гарантує жодної безпеки для української держави. Це папір, який ми отримали в обмін на те, що вивезли всю ядерну зброю з території України і отримали без’ядерний статус», - зазначив він.  
Політик пояснив, що високозбагачений уран, який залишився на території України, в Севастополі, Харкові та Києві, фактично є матеріалом для відновлення ядерного статусу країни. 
Арсеній Яценюк підкреслив, що є категоричним противником розповсюдження ядерної зброї, проте, на його переконання, проблему розповсюдження ядерної зброї треба починати вирішувати не з України: «Насамперед треба розібратися з Іраном, Північною Кореєю, з терористичними організаціями, які цими питаннями займаються». 
«Приймаючи  рішення про вивезення ядерних  матеріалів, ми остаточно позбавляємося переговорної позиції в цьому плані. Тому я хотів би спочатку почути, що ми отримаємо взамін», - підкреслив Арсеній Яценюк.
Категория: Україна | Просмотров: 536 | Добавил: foto-uzh | Теги: Україна, арсеній яценюк, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]