Главная » 2010 » Апрель » 22 » АРСЕНІЙ ЯЦЕНЮК ВІДКРИВ ДВЕРІ НОВІЙ ГЕНЕРАЦІЇ ПОЛІТИКІВ
10:24
АРСЕНІЙ ЯЦЕНЮК ВІДКРИВ ДВЕРІ НОВІЙ ГЕНЕРАЦІЇ ПОЛІТИКІВ

Арсеній ЯценюкЛідер «Фронту Змін» представив суспільству проект УРЯД ЗМІН, який покликаний залучити до творення політики найкращих представників нового покоління і сформувати на цій основі нову політичну силу. Презентація проекту відбулася минулого четверга у серці найстарішого вузу Східної Європи – Конгрегаційній залі Києво-Могилянської академі

– Я хочу змінити стереотип, що у владу можна потрапити тільки з влади. В Україні вже з’явилося нове політичне покоління, і я хочу, щоб це покоління отримало свій шанс, – наголосив Арсеній Яценюк.

Основні завдання УРЯДУ ЗМІН: визначити цілі розвитку країни ще до приходу у владу, вказати, як їх реалізовувати, і найголовніше – з яким персональним складом команди. Отже, УРЯД ЗМІН – це модель майбутньої влади, відкритої до суспільства, яка розроблена в результаті широкого суспільного діалогу. УРЯД ЗМІН – це форма роботи суспільної опозиції, яка не обмежується парламентом, а веде постійний діалог із експертними середовищами, територіальними громадами, позапарламентськими партіями, широкою громадськістю.

 Цей проект є своєрідним «соціальним ліфтом» для талановитих, професійних, патріотичних людей, які прагнуть системних змін у країні.

 - Ми будемо залучати фахівців, а не ділити віртуальні «міністерські» посади. Будемо працювати громадою, а не обмежуватися парламентом. Єднати, а не ділити країну, – зазначив Арсеній Яценюк.

 Під час реалізації цього проекту працюватиме Національний форум змін.

 - У складі цього форуму будуть працювати, а подекуди вже працюють, експертні круглі столи у всіх регіонах країни, в яких братимуть участь громадяни, експерти, різні громадські організації та політичні партії, зокрема й позапарламентські, а також всі небайдужі й бажаючі, - наголосив політик.

 УРЯД ЗМІН даватиме чітку оцінку тому, що робить влада і що відбувається в країні.

 - Звісно ж, на все це ми будемо давати свою відповідь - пропонувати і свої варіанти рішень щодо розв’язання суспільно значущих проблем, - підкреслив Арсеній Яценюк.

 УРЯД ЗМІН працюватиме за 12 напрямками:

 - Призначено 12 координаторів напрямків. Це ще не лідери, не міністри. Це ті люди, які сьогодні зголосились організувати сам процес.

 Він зазначив, що результатом роботи координаторів і експертних рад із кожного напрямку має стати обрання справжніх лідерів із цих напрямків, які й представлять найкращі проекти змін у цих галузях.

 - Я сьогодні не знаю, хто буде міністром в УРЯДІ ЗМІН. Я не знаю, хто буде прем’єр-міністром, але я точно знаю, що це будуть найкращі, - наголосив Арсеній Яценюк.

 Він підсумував, що результатом цієї роботи, крім виявлення і визнання найкращих лідерів напрямків, має  стати формування політичної сили нової  якості.

 Звісно, що наступним результатом діяльності УРЯДУ ЗМІН буде не лише формування нової політичної сили, а й її перемога на виборах і формування реального Кабінету міністрів.

 - Найлегше було б сформувати ще один потішний опозиційний уряд. Найскладніше – це обрати нових людей, виробити нові підходи до формування влади, - підсумував Арсеній Яценюк, додавши, що запрошує до участі в Національному форумі змін усіх фахових і небайдужих громадян.

Категория: Україна | Просмотров: 567 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, Уряд Змін, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]