Главная » 2009 » Сентябрь » 19 » Арсеній Яценюк: «Уряд і НБУ мають всі можливості для відновлення кредитування промисловості»
16:02
Арсеній Яценюк: «Уряд і НБУ мають всі можливості для відновлення кредитування промисловості»
Арсеній АценюкЛідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк заявляє, що основним джерелом економічного зростання є відновлення кредитування промисловості.
«Мої прогнози дуже складні у майбутньому. Я не дам жодного райдужного прогнозу. Ніхто не знає в світі, чим закінчиться економічна криза і коли вона закінчиться. Тим більше ніхто не знає в Україні. Нам треба готуватися до складного, принаймні, трирічного періоду стабілізації ситуації. А далі все буде залежати від нас. Основне джерело економічного росту – це кредитна активність, яка передбачає розвиток промисловості. І тут уряд і Національний банк мають засоби і методи, щоб це розпочати», - сказав політик у п’ятницю, 18 вересня, на прес-конференції в м. Трускавець Львівської області.

Говорячи про повернення депозитів населенню, Арсеній Яценюк зазначив, що банк збирає гроші і видає кредит. «Якщо кредити не вертаються, не можна повернути депозит. Чому не повертаються кредити? Бо не працює економіка. З огляду на це ми ставимо діагноз, в чому основна проблема. Основна проблема - в непрацюючій економіці. Немає джерела повернення кредиту», - сказав він.

На його переконання, в такій ситуації уряд, у першу чергу, зобов’язаний відновлювати економічну активність, а не перекладати всі проблеми на Нацбанк.

Так само, зазначив лідер «ФРОНТУ ЗМІН», слабка вітчизняна валюта є наслідком слабкої економіки, а не навпаки. «У здоровій економіці не буває слабкої валюти. А у слабкій економіці завжди слабка валюта», - сказав політик.

Для виправлення ситуації, на його думку, в першу чергу треба відновити довіру до банків, переконати людей не знімати депозити. «Як ви їх не будете знімати, то будете отримувати проценти і ми будемо кредитувати економіку», - сказав він.

«І найважливіше. Без широкої програми рефінансування комерційних банків і фінансування безпосередньо окремих проектів по будівництву, мережам, інфраструктурі  - ми не врятуємо економіку. А якщо ми не врятуємо економіку, ми не врятуємо банківський сектор», - підкреслив Арсеній Яценюк.
Категория: економіка | Просмотров: 688 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]