Главная » 2009 » Сентябрь » 17 » Арсеній Яценюк: «Українські вузи повинні навчати студентів мислити і приймати рішення»
11:22
Арсеній Яценюк: «Українські вузи повинні навчати студентів мислити і приймати рішення»
Арсений ЯценюкЛідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк вважає, що головне завдання українських вищих навчальних закладів – виховувати не просто розумного студента, а мислячу особистість, яка здатна приймати рішення.  Про це він заявив у середу, 16 вересня, на зустрічі зі студентами Львівського національного аграрного університету.
Звертаючись до студентів, Арсеній Яценюк сказав: «Почуйте дуже важливу річ: вам ніхто у житті не допоможе, крім вас самих. Завдяки вашим знанням, завдяки вашим батькам ви вступили до вузу. Тепер ваша доля тільки у ваших руках, вона залежить тільки від того, що у вас в голові. І тепер ваше майбутнє залежить від того, які цілі ви персонально для себе ставите, чого ви хочете досягти».
За словами політика, чим вищі цілі ставить перед собою людина, чим глобальніші завдання, тим кращого результату можна досягти: «Задайте собі питання: «Ким я хочу бути?» Не просто з  точки зору професії, не просто з точки зору того, як буде називатися посада, а з точки зору того, що я привнесу, що я створю, що після мене залишиться і чим  я ввійду, можливо, в маленьку історію чи то науки, чи то розвитку свого регіону, чи то приватної чи державної компанії, де я буду працювати. Якщо ви поставите для себе цю ціль, повірте мені, ви її завжди досягнете. Треба бачити точку».
Звертаючись до викладачів, лідер «ФРОНТУ ЗМІН» підкреслив, що Україна сьогодні «катастрофічно потерпає від відсутності освіченої нації». При цьому він зазначив, що освічена нація – це не тільки багаж знань, не тільки набір інформації, яку можна отримати з енциклопедії, в Інтернеті, з власного конспекту. «Найважливіше – що робити з цією інформацією. Найважливіше – що робити з цими знаннями, кого, власне кажучи, ми хочемо випустити. Ми хочемо випустити не просто розумного студента, ми зобов’язані з вами випустити мислячу особистість. Це принципова різниця. Мислячу, яка приймає рішення самостійно, яка адекватно оцінює ситуацію, яка починає і доводить до кінця ту роботу, яка на неї покладена. Мисляча особистість – це не тільки знання і розум, це і цінності. Це сформована українська особистість», - підкреслив він.
Категория: політика | Просмотров: 657 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, інформація, ВУЗи, освіта, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]