Главная » 2009 » Август » 25 » Президент підписав указ про винесення на всенародне обговорення проекту змін до Конституції
17:26
Президент підписав указ про винесення на всенародне обговорення проекту змін до Конституції

Як зазначається в Указі, таке обговорення необхідне для визначення позиції громадян України стосовно основних положень цього проекту. Всенародне обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України" необхідно провести до 1 грудня 2009 року.

В.Ющенко постановив опублікувати законопроект щодо змін до Конституції в інформаційному бюлетені "Офіційний вісник Президента України", а також запропонувати друкованим засобам масової інформації опублікувати цей проект для якомога ширшого ознайомлення громадян з його положеннями.

Президент доручив Національному інституту стратегічних досліджень забезпечити узагальнення пропозицій, що надходитимуть у процесі всенародного обговорення законопроекту; організувати за участю Національної академії наук України проведення соціологічних досліджень щодо ставлення наших співвітчизників до основних положень проекту; підготувати сформульовані узагальнені пропозиції до проекту закону "Про внесення змін до Конституції України".

Секретаріат Президента України В.Ющенко зобов'язав забезпечити проведення за участю НАНУ, Академії правових наук України, правозахисних громадських організацій, провідних учених-юристів, політологів інтернет-конференцій, дискусій у режимі он-лайн, інших заходів для обговорення та роз'яснення змісту положень проекту змін до Основного Закону.

Крім того, на думку Глави держави, варто запропонувати телерадіоорганізаціям, друкованим ЗМІ запровадити рубрики та цикли передач, публікації з обговорення основних положень проекту нової Конституції.

У свою чергу, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації повинні всебічно сприяти проведенню всенародного обговорення законопроекту "Про внесення змін до Конституції України".

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Категория: Україна | Просмотров: 451 | Добавил: onok | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]