Главная » 2009 » Август » 25 » Іноземці, які в'їжджають в Україну, від сьогодні повинні надавати на кордоні відомості про свою фінансову спроможність
12:26
Іноземці, які в'їжджають в Україну, від сьогодні повинні надавати на кордоні відомості про свою фінансову спроможність

У Державній прикордонній службі наголошують, що, запроваджуючи дані правила, Україна має на меті зменшити кількість незаконних мігрантів, які використовують нашу країну як транзитну територію для подальшого нелегального в'їзду до ЄС, а також для незаконного працевлаштування безпосередньо в Україні.

Дана практика є загальноприйнятою для багатьох країн світу. Так, зокрема, у Польщі при перетині кордону треба надати довідку про наявність на кожну добу 150 євро, у Словаччині - від 56 до 150 євро на добу, в Угорщині - від 100 до 150 євро на добу.

До переліку держав, громадяни яких повинні підтверджувати наявність фінансового забезпечення, увійшли Таджикистан, Туркменистан, Киргизстан та Узбекистан, а також 85 країн Африки, Азії та Близького Сходу. Планувалося зазначені правила використовувати і до громадян Молдови, однак, у результаті бесіди між Президентом Республіки Молдови Володимиром Вороніним і Прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, прийнято рішення відмовитися від вживання додаткових фінансових перевірок на молдовсько-українському кордоні.

Нагадаємо, що іноземець із зазначених країн, який в'їжджає на територію України терміном на 1 місяць, повинен мати при собі 12 тисяч 620 гривень, або у конвертованій іноземній валюті за курсом НБУ на день в'їзду. Наявність таких коштів або гарантії їх наявності може бути підтверджено шляхом пред'явлення для контролю: грошових коштів у національній валюті України або у конвертованій іноземній валюті; документа із зазначенням суми грошових коштів, на підставі якого можна отримати кошти в банківських установах України; платіжної картки міжнародних платіжних систем з випискою з особового банківського рахунку заявника, що підтверджує наявну суму грошових коштів; документи, що підтверджують бронювання або оплату житла, оплату харчування в Україні; договір на туристичне обслуговування.

Іноземці, які навчаються в Україні, водії рейсових автобусів, члени екіпажів повітряних та морських суден, працівники залізниці, діти віком до 18 років, особи, які тимчасово або постійно проживають на території України, при наявності відповідних посвідчень звільняються від перевірки на українському кордоні.

Сума, визначена Кабміном, яку іноземець повинен мати при в'їзді в Україні, не зменшиться у випадку, якщо особа перебуватиме в Україні три дні. Водночас у прикордонному відомстві наголошують, що підходитимуть лояльно до цього питання в разі підтвердження документально невеликого терміну перебування в нашій країні. Не треба підтверджувати наявність фінансового забезпечення, якщо буде гарантійний лист приватного підприємця або юридичної особи, які запросили іноземця, про взяття на себе зобов'язань зі сплати всіх витрат, пов'язаних із перебуванням в Україні та виїздом із держави.

УКРІНФОРМ

Категория: різне | Просмотров: 667 | Добавил: onok | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]