22:07 Файно поїсти і відпочити запрошує «Карпатський Рататуй 2009» | |
Усі номінації в яких будуть змагатися учасники наразі ще не визначені. Оскільки іде підготовча робота і визначається коло професійних учасників, однак вже відомо про номінацію на кращий бограч, кращу страву зі свинини, баранини та кращий десерт.
Фото: кулінарний директор фестивалю Іштван Зозулич, арт-директор фестивалю Олег Мамченко, голови оргкомітету Олег Бурдуков, PR-директора фестивалю Олександр Тімков
Ну і мабуть головною номінацією буде саме Рататуй – з певного набору продуктів учасники матимуть змогу створити те, на що в них вистачить фантазії, а іншими словами будуть експериментувати. Зрозуміло, що головне щоб страва була смачна і придатна до вжитку. Загалом планується запросити близько 20 професійних команд і стільки ж аматорських. Окрім того, усі бажаючі матимуть змогу скоштувати скаженого бика та щойно приготований самогон, який зголосилися варити і проводити майстер-класи декілька закарпатських майстрів самогоноваріння, для чого на території фестивального майданчика буде споруджено дві глиняні печі де і буде готуватися оковита.
На фестивалі буде функціонувати сцена, на якій будуть виступати творчі колективи області, при чому різних напрямків. Як зазначив арт-директор фестивалю Олег Мамченко, головною ідеєю є «намагання створити ефект великого свята, максимальне навантаження творчістю, і не лише кулінарною, а й художньою, музичною, танцювальною, поетичною. Через це на фестиваль запрошуються різноманітні творчі колективи, закарпатські митці, поети, майстри флористики, тощо. На однин день в Ужгороді з’явиться валюта, альтернативна гривні – «рататуйка». Правда, придбати щось за неї в супер-макетах ви нічого не зможете, а от на території фестивалю вона буде єдиним засобом для купівлі різноманітних кулінарних шедеврів майстрів і аматорів, учасників «Карпатського Рататуя 2009». Для зручності, буде встановлено декілька обмінних пунктів де гості фестивалю зможуть обміняти свої гривні на рататуйкі.
Як ми можемо собі уявити, дійство обіцяє бути масовим і веселим. Саме в цьому контексті сформульоване і гасло фестивалю: «Добре готувати може кожен». Щодо планів, то PR-директора фестивалю Олександр Тімков розповів журналістам, що дана акція, 19 вересня, буде лише першим кроком. На день міста, планується провести змагання з кулінарного мистецтва «Ужгород open», під егідою «Карпатського Рататуя», де вже будуть запрошені кухарі з Україні та близького зарубіжжя. А наступного року, даний фестиваль також пройде в декілька етапів, і один із них буде відбуватися під час «Сакурафесту». Усі новини щодо «Карпатського Рататуя 2009» ви зможете дізнатися зайшовши на офіційну сторінку «Сакурафесту» - http://sakurafest.org.ua/, або в закарпатській пресі, оскільки журналісти краю пообіцяли організаторам відслідковувати усі новини пов’язані з цією смачною ініціативою і інформувати про це наших краян. | |
|
Всего комментариев: 0 | |