Главная » 2009 » Август » 19 » Тимошенко знищує свого національного сільгоспвиробника, - регіонал Слаута
17:08
Тимошенко знищує свого національного сільгоспвиробника, - регіонал Слаута
Але з 38 пунктів протоколу не було виконано жодного! Далі. На виїзному засіданні Кабінету Міністрів було прийнято - такого ще не було ніколи за всі роки незалежності України – 24 „доленосні” постанови щодо аграрного сектора.

Але всі ці постанови, як кажуть, – ні про що. Питання, які винесені в цих постановах, – не належать до компетенції урядових постанов. Доручення щодо вирішення цих питань можна було б зробити наказом Міністерства аграрної політики. Але й ці постанови не виконуються.

Як результат, з’явилося звернення учасників зборів громадських організацій агропромислового комплексу до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України з приводу небезпечної ситуації, що склалася в аграрному секторі, насамперед у тваринництві. Це звернення підписано 15 керівниками всіх великих асоціацій АПК.

Як відомо, зростання валової продукції АПК по зерновій групі за сім місяців у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – 3,8 відсотків. Але на цьому позитивна картина закінчується. Якщо взяти до уваги, що виробництво м’яса і молока впало, що в переробній промисловості практично немає жодного виду сільськогосподарської продовольчої продукції, де б було зростання, що у минулому році було зібрано 55 мільйонів тонн зерна, а в цьому, за прогнозами Мінагрополітики та експертів, - близько 40 мільйонів тонн, то оцих 3,8 відсотків зростання валової продукції за серпень-вересень практично вже не буде.

В чому велика біда? І в 2005, і в 2008, і в 2009 роках уряд Тимошенко практикує імпортоорієнтований підхід до нашої економіки. В результаті якісна продукція в нас не виробляється. При такому стані справ на нас наступного року чекає те, що ми будемо знову імпортувати продукцію сільгоспвиробництва. Але орієнтація на імпорт – це фактично знищення свого національного виробника. Український аграрний сектор, не маючи підтримки уряду, не витримує конкуренції з зарубіжними виробниками. Сільськогосподарські підприємства України призупиняють свою діяльність, ліквідовуються та знімаються з балансу. Люди тікають з землі. Тому фінансовий результат у цьому році буде жахливий для всіх наших сільгоспвиробників.

Опозиційний уряд неодноразово надсилав діючому Кабінету Міністрів свої пропозиції щодо порятунку ситуації в аграрному секторі. Проте діюча влада вперто ігнорує їх. Популізм, пустопорожня балаканина – от що сьогодні найважливіше для цієї влади.

Джерело: JeyNews
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 491 | Добавил: moderator | Теги: ліквідація, занепад, Тимошенко, село | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]