Главная » 2009 » Август » 17 » Львівські націоналісти закликають боротися проти Росії та Польші
20:19
Львівські націоналісти закликають боротися проти Росії та Польші

Лідер ЛКО УНР, депутат ЛОР Ярослав Пітко сказав, що першим сигналом втручання зовнішніх сил у внутрішні справи України став візит патріарха Кирила, що свідчить про намір Росії через церкву впливати ситуацію в Україні. Другим сигналом була ухвала польського сейму «У справі трагічної долі поляків Східних Кресів», в якій заявлено територіальні претензії щодо України, а також зневажливе ставлення до героїв української національно-визвольної боротьби.

Третім тривожним сигналом, як зазначив Ярослав Пітко, стало звернення російського Президента Дмитра Медведєва, яке співпало з річницею військової агресії Росії в Грузії і в якому прозвучали некоректні, грубі висловлювання про українських національних героїв, а також цинічні заяви щодо утисків російської мови.

За словами лідера ЛОО КУН Миколи Пшевлоцького, України ведеться масована скоординована кампанія. Але українська державна влада неспроможна дати відсіч такій нахабній спробі дискредитувати Україну.

Микола Пшевлоцький також зазначив, що з боку стратегічних партнерів України, таких, як Польща, також спостерігається нав’язування антиукраїнських кроків. Він нагадав, як учасників веломарафону «Європейськими стежками Степана Бандери» не впустили до Польщі, і зазначив, що Україні необхідно зробити все, щоб показати істинну суть своїх національно-визвольних рухів і не допустити атаки на імідж України.

Микола Пшевлоцький наголосив, що українське суспільство має зайняти наступальну позицію щодо спроб дискредитувати Україну.

На думку керівника Львівського обласного відділення Центру національного Відродження ім. Степана Бандери Юрія Антоняка, такі випадки на адресу України є наслідком того, що в українському керівництві немає консолідованої позиції щодо питань зовнішньої і внутрішньої політики. Тому Юрій Антонюк закликав українських політиків до консолідації навколо чіткої проукраїнської позиції, повідомляє ZIK.

PRESS-КАРПАТ

Категория: Україна | Просмотров: 544 | Добавил: moderator | Теги: націоналісти, Львів, УНР | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]