Главная » 2009 » Июль » 31 » Українці найменше у світі довіряють своїй владі
20:59
Українці найменше у світі довіряють своїй владі

85% українців не схвалюють дій лідерів своєї країни, йдеться в дослідженні компанії Gallup. Минулого року ця цифра становила 75%. При цьому, за даними опитування, проведеного організацією, довіряють владі нині 4% українських громадян. Це не лише найнижчий рейтинг довіри, який будь-коли отримували експерти Gallup серед пострадянських країн, але і найнижчий в світі, йдеться в повідомленні компанії, - інформує Радіо "Свобода".

Gallup пов’язує такий високий рівень несхвалення розчаруванням постійними конфліктами між Президентом України Віктором Ющенком та прем’єром Юлією Тимошенко.

Дії обох лідерів українці оцінили низько. Ющенкові довіряють 7% громадян, не довіряють - 84%. Тимошенко, при цьому довіряють майже втричі більше - 20%, не довіряють - 69%.

Серед пострадянських країн у рейтингу відразу за Україною йде Литва з 13% довіри. А найвищий рівень схвалення дій влади серед колишніх країн СРС, за опитуванням, в Азербайджані - 77%.

При цьому, як повідомляє Gallup, у сусідній з Україною Росії ситуація різко відрізняється.

З часу президентських виборів у 2008 році більшість росіян схвалюють роботу своїх лідерів. Станом на червень 2009-го дії влади підтримують 56% громадян. При цьому, президентові Росії Дмитру Медведєву довіряють понад дві третини (68%) росіян, не довіряють - 13%. А дії прем’єра Володимира Путіна схвалюють - 77%, не схвалюють - 11%.

Результати дослідження Gallup базуються на опитуванні щонайменше тисячі дорослих, проведеному в липні 2007, травні 2008 і травні 2009 років - в Україні та щонайменше двох тисяч дорослих у Росії, повідомляє Zaxid.net.


PRESS-КАРПАТ

Категория: соціо | Просмотров: 524 | Добавил: moderator | Теги: довіра, Україна, дослідження, Влада | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]