Главная » 2009 » Июль » 29 » Тягнибока хочуть посадити за "пропаганду фашизму"
21:56
Тягнибока хочуть посадити за "пропаганду фашизму"
Депутат Верховної ради Криму Андрій Козенко вимагає притягнути лідера Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибок та голову кримської організації цієї політичної сили Едуарда Леонова до кримінальної відповідальності за "пропаганду фашизму".

Такою стала реакція депутата на наміри "Свободи" презентувати в Криму книгу про діяльність дивізії СС "Галичина".

"Громадянина Леонова, який збирається пропагувати діяльність "Галичини" в Криму, і його партагейноссе Тягнибока не завадило би притягнути до кримінальної відповідальності за пропаганду фашизму і розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - вважає Козенко.

Він повідомив, що вже направив до правоохоронних органів депутатське звернення стосовно недопущення запланованої в Сімферополі презентації книги про "Галичину". За словами Козенка, прокуратура і Головне управління МВС в Криму пообіцяли вжити відповідних заходів, але він побоюється, що "за командою Києва" ці обіцянки можуть бути не реалізовані.

ВО "Свобода" збирається на початку серпня провести в Криму презентацію книги "Дивізія Галичина в питаннях і відповідях". Ця книга, за інформацією Козенка, була представлена у Львові 27 липня.

Разом із тим, 22 квітня ВР Криму ухвалила рішення про "заборону пропаганди фашизму на території автономії".

Нагадаємо, напередодні Волинська обласна організація "Свободи" виступила з жорсткою критикою візиту патріарха Московського та всія Русі Кирила до України. На думку представників націоналістичної організації, візит Кирила, серед іншого, пов'язаний із імперськими амбіціями Кремля та наміром Росії розповсюдити вплив на українські землі.

У квітні "Свобода" встановила рекламу дивізії "Галичина" на вулицях Львова. На рекламних щитах, встановлених до 28 квітня, дня створення дивізії, було написано "Українська дивізія Галичина. Вони захищали Україну" та зображено емблему "Галичини".

Розміщення реклами викликало скандали, і незабаром її було демонтовано.
Джерело - ТСН

PRESS-КАРПАТ
Категория: Україна | Просмотров: 581 | Добавил: moderator | Теги: СС Галичина, фашизм, суд, тягнибок | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]