Главная » 2009 » Июль » 27 » Ініціатива, що не розтанула в повітрі
18:12
Ініціатива, що не розтанула в повітрі

                   Ініціатива, що не розтанула в повітрі

Активісти “Фронту змін” таки відправлять маленький потяг у рейс після тривалої перерви

Ініціатива ГО “Фронт змін” щодо відновлення Ужгородської дитячої залізниці отримує логічне завершення. Свою обіцянку активісти організації виконали: маленький потяг  знову даруватиме радість дітворі! Тема набула такого резонансу, що привернула нарешті увагу влади. Минулого тижня депутати міської ради дали згоду на прийняття вузькоколійки у комунальну власність міста. Втім, до втілення в життя цього рішення ще далеко. Як повідомили журналістам у департаменті міського господарства, конкретні плани щодо подальшого функціонування дитячої залізниці почнуть будувати тільки після того, як буде узгоджено купу юридичних моментів. А процедура ця вельми трудомістка й розтягнута у часі.


Однак громадська ініціативність і спільна праця зробили своє. Започаткована обласним осередком ГО “Фронт змін” волонтерська акція з відродження дитячої залізниці зрушила проблему з мертвої точки. Поки триватиме паперова юридична тяганина, діти ужгородців та гостей міста зможуть покататися на маленькому потязі ще цього літа. Черговій волонтерській акції з облаштування території дитячої залізниці, що пройшла минулої суботи, не змогла завадити навіть погода. Тільки-но вщух вранішній дощ, до залізниці почали підходити люди та пропонувати свою допомогу в добрій справі. Цього дня волонтери продовжили роботи з прибирання території, відбувся і пробний запуск потяга. Відтепер, оновлений і сяючий свіжими фарбами, він знову чекає на своїх маленьких пасажирів. «Насправді, в Ужгороді дуже багато свідомих і активних людей, яким небайдужа доля міста і які підтримали нашу ініціативу - каже голова Закарпатського обласного осередку ГО “Фронт змін” Роберт Бровді. -  Ми вдячні усім, хто, долучившись до волонтерського руху, посприяв відродженню дитячої залізниці. Тож радо запрошуємо усіх городян і гостей міста на її відкриття. Це наша спільна перемога і свято для всього Ужгорода».

А вирушити у перший рейс діти зможуть уже цієї п’ятниці. На 31 липня організатори запланували день відкритих дверей, тож поїзд курсуватиме з 10 години. Урочисте відкриття залізниці відбудеться в суботу на площі перед обласною філармонією. Організаторами свята – ГО “Фронт змін” підготували для малечі цікаву й насичену розважальну програму:

з 10.00 – анімаційна програма та ігри з казковими персонажами

10.30 – виставка художніх робіт вихованців художньої студії ім.. З.Баконія (Падіюн)

10.30 – офіційна церемонія відкриття Ужгородської дитячої залізниці

11.00- вистава Закарпатського обласного театру ляльок “Колобок”

12.00-14.00 – анімаційна програма та ігри з казковими персонажами

12.00-13.00 – майстер-клас з кераміки

14.00-15.00 – виставка фітодизайну

15.00-16.00 – конкурс на кращу модель паперового паровоза

16.00-17.00 – вистава обласного театру ляльок “Усмішка клоуна”

17.00 – концерт вихованців Падіюну, розважальна програма

Час роботи Ужгородської дитячої залізниці: з 10.00 до 19.00.

Графік відправлення потяга: 10.00, 10.45, 11.30, 12.15, 13.00, 13.45, 14.30, 15.15, 16.00, 16.45, 17.30, 18.15.

 

Категория: Ужгород | Просмотров: 608 | Добавил: foto-uzh | Теги: Роберт Бровді, дитяча залізниця, Ужгород, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]