Главная » 2009 » Июль » 25 » Ющенко сподівається на діалог із Патріархом Кирилом про єдину українську помісну церкву
20:24
Ющенко сподівається на діалог із Патріархом Кирилом про єдину українську помісну церкву

Президент Віктор Ющенко сподівається, що діалог про створення єдиної української помісної православної церкви продовжиться в ході візиту Патріарха Московського і всієї Русі Кирила до України.

"Я вірю, що великою історичною правдою і справедливістю для України стане утвердження Єдиної Помісної Православної Церкви... На продовження і розвиток діалогу сподіваємося під час пастирського візиту в Україну патріарха Московського і всієї Русі Кирила.", - сказано в поздоровленні.

Президент підкреслює, що створення єдиної церкви - це справа єдності всього українського суспільства, і держава не може залишатися остосторонь від цього питання.

"Держава не втручається в церковні питання. Але держава, що дорожить єдністю свого народу, не може стояти осторонь", - мовиться в поздоровленні.

Ющенко виражає подяку предстоятелям українських церков візантійської традиції: патріархові Київському і всієї Русі-України Філарету, митрополитові Київському і всієї України Володимиру, митрополитові Київському і всієї України Мефодію, Главі Української Греко-Католицької церкви кардиналові Любомиру Гузару за архипасторськую мудрість, міжконфесійний мир і згоду в суспільстві.

Нагадаємо, в липні 2008 року Ющенко заснував День хрещення Київської Русі-України 28 липня.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило відвідає Україну 27 липня - 5 серпня.

Категория: політика | Просмотров: 618 | Добавил: foto-uzh | Теги: ющенко, press-КАРПАТ, Патриарх Кирилл, УПЦ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]