Главная » 2009 » Июль » 25 » “Фронт змін” визначив фронт робіт
17:19
“Фронт змін” визначив фронт робіт

“Фронт змін” визначив фронт робіт

Відродження Ужгородської дитячої залізниці розпочато

 

Галасливий натовп, мильні бульбашки і всміхнені обличчя. Не звернути увагу на молодіжну процесію, яка в понеділок пройшла центральними вулицями Ужгорода із закликами “ Повернемо дітям залізницю ”, було неможливо.  Саме в такий спосіб учасники закарпатської “Студентської республіки-2009”, яка цього тижня діяла в урочищі “Дубки” під Ужгородом, вирішили підтримати ініціативу обласної організації “Фронт змін”.


Нагадаємо, 28 червня цього року стартував волонтерський рух з відродження Ужгородської дитячої залізниці, об’єднавши ужгородців, готових безкорисливо допомогти у цій справі. Роботи з прибирання території, упорядкування колії і ремонту потяга призначили на 15 липня. Для того, аби нагадати про акцію жителям міста та залучити ще більше волонтерів, був проведений флешмоб. В перекладі з англійської слово означає миттєвий натовп. Такі акції-спалахи зародилися в Америці й швидко розповсюдилися по всьому світу. У незвичний спосіб – з великою кількістю людей, шумом і різноманітним яскравим наповненням – молодь привертає увагу до проблем, вирішення яких не потребує надмірних зусиль, а лише небайдужості й активної участі громади.  

У неділю вся центральна частина Ужгорода була заповнена кольоровими мильними бульбашками. За словами організаторів, вони не тільки гарно виглядають, але й символізують легкість та дитинство. А те, що спільними зусиллями можна вирішити навіть найважчу проблему, студенти довели на практиці, провівши трохи згодом ще один флешмоб - демонстративно зіштовхнули на кілька сантиметрів локомотив, вагою в кілька тон.  


У середу зранку на території Ужгородської дитячої залізниці вже на повну кипіла робота. Активісти ГО “Фронт змін” забезпечили волонтерів всіма необхідними інструментами, матеріалами, а також організували вивіз сміття.  Загалом в роботах  взяли участь понад 130 осіб – мешканців міста і  учасників Студентської республіки. Територію розбили на 9 ділянок, де облаштовували клумби, фарбували паркани, очищали від чагарників колії. Неприваблива, з облупленою штукатуркою стіна будівлі дитячого залізничного вокзалу в цей день перетворилася на витвір мистецтва майстрів графіті – молоді художники намалювали на ній яскравий дитячий паровоз із вагончиками. Присутні тут же залізничники не залишились осторонь і, захопившись загальним настроєм, взялися за ремонт потяга.

“ Приємно, що наша ініціатива з відродження Ужгородської  дитячої залізниці не залишилася не поміченою, - прокоментував акцію голова Закарпатського обласного осередку ГО “Фронт змін” Роберт Бровді. «У цій справі наша громадська організація виступила автором ідеї та організатором . “Фронт змін” лише визначив фронт робіт, решта – заслуга волонтерів ”, - підсумував він.

Всього за один день територія Ужгородської дитячої залізниці невпізнанно змінилася, хоча роботи залишається чимало. Тому усіх, хто бажає ще цього літа покатати своїх дітей на відновленому паровозику, активісти “Фронту змін” запрошують приєднатися до волонтерського руху. Детальну інформацію з цього приводу можна отримати у громадській приймальній “Фронту змін” за адресою: м. Ужгород, пл. Ш.Петефі, 5.

Крім цього,триває конкурс на кращу назву відродженої дитячої залізниці. Визначення переможця відбудеться 10 серпня в ефірі телеканалу “Тиса-1”. Автор кращого варіанту гарантовано отримає приз. Пропозиції надсилайте на електронну скриньку:        

office.zk@frontzmin.org

Лариса Липкань

 

 


Категория: соціо | Просмотров: 668 | Добавил: foto-uzh | Теги: відродження, Роберт Бровді, дитяча залізниця, осередок, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]