Главная » 2009 » Август » 23 » У Жденієві День села відзначили по-спортивному
09:17
У Жденієві День села відзначили по-спортивному

У селі Жденієво Воловецького району урочисто відзначено День села. Що відрадно: фактично свято організовано на основі спортивних заходів, у яких своя самобутня історія. Мова про футбольний турнір пам'яті єдиного футбольного майстра спорту з Воловеччини Василя Щербея, який захищав кольори команд майстрів "Говерла" (Ужгород), "Карпати" (Львів), "Торпедо" (Луцьк), "Ністру" (Кишинів), та про волейбольний турнір пам'яті воїна-інтернаціоналіста Віталія Русина, який загинув в Афганістані й посмертно був нагороджений орденом Червоної Зірки. Своїх героїв добре пам'ятають земляки.

Цілком закономірно, що в урочистому відкритті свята села, якому виповнилося 397 років, брали участь і учасники змагань. А це 17 команд. Крім них, були ще й колективи ветеранів Воловецького району та Мукачева, які зійшлися в товариському футбольному матчі. Гості, котрі, до речі, брали участь 17 років тому в перших баталіях, здобули перемогу - 3:1.

Ну а головна увага була прикута власне до турнірів. їх організатор, галова районної ради, перший заступник голови ФФЗ Мирослав Щербей, зазначив, що змагання пройшли на високому рівні й постійно збирають велику кількість команд. Ось і цьогоріч за перше місцеу футболі боролися 10 колективів, а у волейболі - 7. Уфутболістів перемогла "Смерічка" із Гукливого. У фінальному матчі вона здолала біласовицький "Пікуй" в серії пенальті (4:3). Переможцями ж серед волейболістів став колектив із Щербовця, який у двох партіях подужав суперників із Біласовиці - 2:0. Дещо не пощастило господарям, які в обох змаганняхпрограли боротьбу за умовну "бронзу". Утім і багатьох зі жденіївців-спортсменів не забули. Так, М.Щербей від імені керманича Федерації футболу Закарпаття Михайла Ланя за вагомий внесок у розвиток крайового футболу нагородив цілу групу місцевих ветеранів подяками й грошовими преміями.

Володимир Тарасюк, заступник голови Асоціації спортивних журналістів Закарпаття
Категория: Закарпаття | Просмотров: 553 | Добавил: foto-uzh | Теги: день села, Воловецький район, свято, волейбол, Футбол, Жденієво | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]